26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUPDATE: Explozie la Rafinăria Petromidia. Incendiul a fost lichidat. Un bărbat a murit și mai multe persoane, rănite

UPDATE: Explozie la Rafinăria Petromidia. Incendiul a fost lichidat. Un bărbat a murit și mai multe persoane, rănite

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Un bărbat care fusese dat dispărut a fost găsit mort. Alte patru persoane au fost rănite, una având arsuri pe 45% din corp. Oamenii din localitățile învecinate au primit mesaj RO-Alert să rămână în locuințe și să nu deschidă geamurile. 

Ministrul de Interne Lucian Bode a anunțat că, în jurul orei 15.00, incendiul a fost lichidat. „Această tragedie se putea transforma într-o catastrofă”, a declarat ministrul. Bilanțul exploziei, potrivit autorităților, un bărbat decedat, iar alte 4 persoane rănite. Acestea erau afară pe o platformă pe care erau diverse echipamente industriale, conform digi24.

Raed Arafat a precizat că primul apel a fost înregistrat la ora 12.16

Raed Arafat a precizat că primul apel a fost înregistrat la ora 12.16, iar echipajele au ajuns în 8 minute. O persoană a suferit arsuri pe 45% din corp, iar o altă victimă a suferit arsuri pe 25% din corp. Două persoane sunt uşor rănite. Până acum a fost înregistrat un deces, un bărbat în vârstă de 32 de ani.

Potrivit primelor informaţii, cauza exploziei ar fi putut fi o conductă fisurată. Instalaţiile au fost în revizii anul trecut, în perioada martie-aprilie.

Peste 100 de pompieri și paramedici au acționat la Rafinăria Petromidia, a anunțat comandatul operațiunii.

Procurorii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă

Procurorii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă. Cercetările se fac „in rem”, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Constanța.

Tot personalul rafinăriei Petromidia a fost evacuat

Grupul KMG International, compania care deține Rompetrol Rafinare, a transmis că incendiul a fost izolat și stabilizat.

„Prioritatea pentru noi, de la începutul incidentului la rafinăria Petromidia, a fost siguranța angajaților noștri. Tot personalul rafinăriei Petromidia a fost evacuat și procesele tehnologice au fost oprite.  

Din păcate, ca urmare a accidentului, cinci dintre colegii noștri se află în îngrijiri medicale la Spitalul Județean Constanța. Ne pare rău să informăm că o persoană a fost identificată ca decedată. Suntem alături de familiile victimelor în acest moment tragic.

În acest moment, incendiul din cadrul instalației HPM este izolat și stabilizat, echipele interne și externe fac eforturi pentru a-l stinge în cel mai scurt timp”, a comunicat Grupul KMG International.

Persoana care fusese dată dispărută a fost găsită decedată

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat că persoana care fusese dată dispărută a fost găsită decedată.

Este vorba despre un bărbat. El a fost găsit în incinta rafinăriei.

Până la această oră, cinci persoane sunt rănite. Două dintre ele, care au arsuri, vor fi aduse la Spitalul Floreasca din București.

Emanațiile de fum sunt infinit mai mic acum, flacăra nu se mai vede. Incendiul este pe cale să fie stins.

„A fost un vârf al noxelor între 12.00 – 12.30. Laboratorul mobil de mediu a prelevat probe care vor fi analizate, dar nu e niciun motiv de alarmare. Ne-a ajutat vîntul care a bătut spre o direcție spre câmp”, a declarat prefectul la Digi24.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS