32.3 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportGimnastii romani au dezamagit

Gimnastii romani au dezamagit

Campioana mondiala si olimpica Andreea Raducan nu a cucerit nici o medalie in concursul „Li Ning Cup“ din China, obtinind doua locuri patru, la sarituri si la sol, si un loc sase la birna. La competitia din China au participat, alaturi de Raducan, si campionii mondiali Marian Dragulescu si Marius Urzica, dar nici acestia nu au reusit o clasare pe podium. Raducan a fost insotita de antrenorul coordonator al lotului national feminin, Octavian Belu.

In concursul de birna, Raducan a obtinut locul sase cu nota 8,875, primele doua pozitii fiind ocupate de gimnastele chineze Kang Xin (9,575) si Sun Xiaojiao (9,500). La sol, gimnasta romana a primit nota 8,738, locul intii revenind si de aceasta data unei sportive din China, Zhang Nan (9,400). In proba masculina de cal cu minere, romanul Marian Dragulescu s-a clasat, cu 9,550 puncte, pe pozitia a patra, fiind devansat de trei gimnasti chinezi. La bara fixa, campionul olimpic si mondial Marius Urzica a ocupat tot locul patru, cu 9,612 puncte, primele trei locuri revenind tot unor chinezi. Urzica a incheiat concursul de paralele pe pozitia a opta, obtinind doar 8,925, in timp ce cistigatorul, Huang Xu (China), a primit 9,787 puncte.

Gimnastii chinezi au cistigat noua dintre cele zece medalii de aur puse in joc la „Li Ning Cup“, competitie organizata in onoarea campionilor olimpici si mondiali. Concursul din China a reunit la start 30 de sportivi din noua tari: Romania, Franta, Cuba, Belarus, Lituania, Olanda, Ucraina, SUA si China. Campionii olimpici si mondiali au primit cite 3.000 de dolari doar pentru prezenta la debutul competitiei, la aceasta suma adaugindu-se premiile de 1.500 si de 1.000 de dolari pentru ocupantii primelor doua locuri in fiecare proba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS