28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVan Basten vrea sa fie antrenor

Van Basten vrea sa fie antrenor

Fostul jucator olandez Marco Van Basten a confirmat faptul ca va urma cursurile unei scoli de antrenori. „Cred ca a sosit timpul sa vad daca pot fi un antrenor bun“, a spus Van Basten, care va incepe in luna septembrie cursurile sustinute de Federatia Olandeza de Fotbal (KNVB).

Van Basten, a carui cariera a fost scurtata de accidentari, a decis, dupa sapte ani de „exil“ autoimpus, sa revina in lumea fotbalului. „Privesc meseria de antrenor ca pe o provocare. Era timpul sa fac din nou ceva. Am 37 de ani si sint mult prea tirnar sa stau degeaba“, a explicat Van Basten.

Fostul atacant a fost incurajat de fostul sau coleg, actualmente antrenor al echipei Ajax Amsterdam, Ronald Koeman, care a promis ca-l va ajuta in cariera de tehnician. Declaratiile lui Koeman au contrastat cu cele ale fostului antrenor al echipei Ajax, Co Adriaanse, care a precizat ca nu exista garantii ca marii jucatorii sint si buni tehnicieni. „Nu doresc sa spun nimic despre declaratiile lui Adriaanse, dar faptul ca a fost demis de la Ajax ma scuteste de alte comentarii“, a precizat Van Basten.

Cursurile de antrenori organizate de Federatia Olandeza de Fotbal dureaza mai multi ani, dar KNVB a fost de acord ca pentru jucatorii care au peste 40 de selectii in echipa nationala durata cursurilor sa fie de numai un sezon. Fostii coechipieri ai lui Van Basten la formatia italiana AC Milan, Ruud Gullit si Frank Rijkaard, au beneficiat de aceasta oportunitate, la fel cum au facut si Ronald Koeman si Johan Neeskens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS