O şedinţă de masaj la birou, pe scaun, în pauza de masă reduce stresul, relaxează, îmbunătăţeşte imunitatea şi ajută la prevenirea afecţiunilor musculo-scheletice.
În ciuda crizei, tot mai mulţi angajatori recurg mai nou la serviciile unor firme de masaj pentru a-şi răsfăţa angajaţii. De fapt, nu este vorba chiar de un răsfăţ, ci de o modalitate de a preveni anumite probleme de sănătate ale salariaţilor, care devin astfel mai productivi la serviciu. În ultima vreme, masajul la locul de muncă a devenit o afacere bună pentru firme de profil, cum ar fi MaxRelax. Reprezentanţii acesteia susţin că este cea mai sigură metodă de a preveni afecţiunile musculo-scheletice şi de a înlătura oboseala şi stresul.
„Cele mai frecvente probleme de sănătate la locul de muncă în Europa sunt afecţiunile musculo-scheletice (AMS). Milioane de angajaţi sunt afectaţi de aceste probleme. 25 % dintre persoanele care lucrează în ţările din Uniunea Europeană suferă de dureri de spate şi 23% au dureri musculare“, se arată într-un comunicat de presă al companiei.
Controlul stresului
Cauzele afecţiunilor musculo-scheletice sunt poziţiile incorecte pe scaun, statul la birou timp îndelungat, munca în ritm alert şi deadline-urile presante, precum şi utilizarea tot mai frecventă a maşinilor şi a calculatoarelor. Masajul se face peste haine, durează între 5 şi 20 de minute (cât o pauză de cafea) şi elimină tensiunea din zonele cheie: cap, ceafă, spate, umeri, braţe şi mâini. În ceea ce priveşte stresul, este ştiut că majoritatea populaţiei se confruntă cu această problemă, care, dacă nu este gestionată corect, poate duce la îmbolnăviri. În afară de prevenirea unor boli şi reducerea stresului, masajul reduce sindromul de oboseală cronică, tonifică, reduce tensiunea arterială, înlătură migrenele, îmbunătăţeşte circulaţia limfatică. În plus, creează o atmosferă sănătoasă la birou, creşte aprecierea şi loialitatea angajaţilor faţă de companie şi reduce absenteismul angajaţilor. Masajul poate fi folosit şi în alte ocazii, cum ar fi conferinţe, seminarii, expoziţii, evenimente sportive, team building-uri, întâlniri de afaceri, convenţii, strângeri de fonduri sau promoţii.