19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalANI cere luarea şpăgii lui Brădişteanu

ANI cere luarea şpăgii lui Brădişteanu

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut ieri instanţei confiscarea a circa 3,6 milioane de euro şi a încă 500.000 de dolari, sume care ar fi fost obţinute nejustificat de cunoscutul chirurg Şerban Brădişteanu, în perioada 2000-2004, în care acesta a fost senator PSD.

După ce inspectorii de integritate au verificat documentele şi declaraţiile de avere ale fostului demnitar, „s-a constatat o diferenţă vădită, nejustificată, între averea dobândită şi veniturile realizate în mod legal de către persoana în cauză“. Suma totală coincide cu presupusa mită pe care ar fi luat-o chirurgul în urma unei licitaţii pentru echipamente medicale, faptă pentru care Brădişteanu a fost trimis în judecată de DNA.

De asemenea, ANI a mai anunţat, printr-un comunicat de presă, că „s-a mai constatat şi existenţa conflictului de interese în ceea ce priveşte achiziţionarea unor echipamente medicale, procedură în cadrul căreia Brădişteanu a deţinut calitatea de preşedinte al unei comisii de licitaţie“.

Totodată, Agenţia Naţională de Integritate a solicitat instanţei constatarea nulităţii absolute, anularea contractului de achiziţie în valoare de 11.385.889,58 euro şi a beneficiilor patrimoniale rezultate în urma încheierii acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII