32.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAIESEC va trimite peste hotare

AIESEC va trimite peste hotare

Inca de la aparitia sa in Craiova, organizatia studenteasca AIESEC realizeaza anual un program menit sa le ofere studentilor sau absolventilor Universitatii din Craiova posibilitatea de a pleca sa munceasca la o firma din strainatate intr-un stagiu de practica.


Tinerilor români care pleaca sa munceasca in strainatate nu li se ofera doar slujbele care sunt refuzate de cetatenii din tara respectiva. Si asta pentru ca exista si studenti care vor sa-si construiasca o cariera solida intr-un anume domeniu. Acestia nu cauta sa se imbogateasca peste noapte, ci prefera o investitie pe termen lung… in propriul viitor.


„Programul nostru se adreseaza tinerilor care vor sa plece intr-un stagiu de practica peste hotare, pe o perioada limitata, iar la intoarcere sa le impartaseasca si celorlalti cunostintele dobândite“, a afirmat Iulia Mitran, membru AIESEC.


 


Interviu in trei etape


 


In cadrul acestui program se poate inscrie orice student din anii terminali, sau absolventii de facultate care au optat sa-si continue studiiile cu un master. O conditie obligatorie este insa ca acestia sa cunoasca limba engleza. Inscrierile au inceput pe 20 martie si se vor incheia mâine.


„Doritorii se pot inscrie fie on line, la ro.aiesec.org/exchange, fie personal, la standul AIESEC din holul universitatii. CV-ul va trebui sa fie redactat in limba engleza“, a mentionat Alin Mechenici, membru AIESEC. Dintre cei inscrisi se va face o selectie, care se va desfasura in trei etape. Intre 28 si 29 martie vor avea un interviu in care li se va verifica nivelul de cunostinta al limbii engleze, in urmatoarele doua zile cei ramasi vor fi „supusi“ unui alt interviu, iar intre 1si 2 aprilie va avea loc interviul final pe parte profesionala.


Daca veti reusi sa treceti de aceste etape, nu va trebui decât sa asteptati sa vi se gaseasca o firma unde veti putea lucra in functie de pregatirea dumneavoastra. Aveti de ales intre patru domenii: Management/Business, IT and Ingineering, Social Development si Educational. „Tuturor recrutatilor le sunt oferite cursuri care sa-i pregateasca pentru lucrul intr-o societate straina.


Aplicantii de acum, de exemplu, vor fi trimisi la un seminar national «Cultural Preparation Seminar», care se va desfasura intre 13-16 aprilie“, a precizat Iulia Mitran.


 


Criterii de selectie dure


 


Important este faptul ca toti cei care pleaca vor fi preluati de organizatia AIESEC din tara respectiva care va avea grija ca acesta sa se integreze in mediul respectiv.


Stagiul de pregatire poate dura intre doua luni si o jumatate de an, timp in care tânarul va fi platit cu salariul mediu pe economie din tara respectiva (care ii va permite acestuia sa-si acopere toate chletuielile necesare).


„Nici unul dintre tinerii trimisi de noi nu s-a intors inapoi pentru ca nu a reusit sa faca fata cerintelor de acolo.


Dimpotriva, acestia au facut o impresie buna, iar unii dintre ei au determinat companiiile de acolo sa deschida filiale si in Craiova“, a afirmat Iulia Mitran. Aceasta pentru ca organizatia este foarte atenta când face selectia candidatilor.


Anul trecut, din 170 de aplicanti, doar 30 au trecut de primul interviu.


Cei care considera ca nu sunt suficient de pregatiti pentru a se inscrie in program acum, mai au o sansa la toamna, sau in anii viitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS