32.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalSoferitele, sanctionate cu... martisoare

Soferitele, sanctionate cu… martisoare

Agentii de circulatie de la Biroul Politiei Rutiere Craiova au avut ieri o misiune speciala. Dis-de-dimineata s-au postat in intersectii si, in loc de amenzi, au oferit doamnelor si domnisoarelor martisoare.


Unul dintre cele patru echipaje care au plecat pe teren cu masinile „blindate“ cu martisoare s-a oprit pe Calea Bucuresti, linga Mc Donald’s. Agentii de circulatie au facut o selectie riguroasa a autoturismelor oprite, astfel incit nici o soferita sa nu treaca de filtru fara a fi oprita si „luata la intrebari“. Dupa obisnuitele formula „Actele la control!“ adresata soferitei trase pe dreapta, aceasta primea ca „avertisment“ un martisor.


Gestul politistilor craioveni nu le-a mai luat insa prin surprindere, ca in alti ani, pe reprezentantele sexului frumos, care au oprit linistite la semnalul agentilor de circulatie, pentru a fi „sanctionate“ cu martisoare. „Fiind 1 martie, ma asteptam la asa ceva. Sint foarte bucuroasa si mi-as dori ca toti barbatii sa fie asa atenti cu doamnele macar de 1 martie“, a spus Marinela Triculescu.


Irina Predoaica, o soferita care tranzita localitatea la volanul autoturismului personal, s-a cam speriat in momentul in care i s-a facut semn sa opreasca. „Sint placut surprinsa. Credeam ca astfel de lucruri se petrec doar in Bals. Initial, am avut o usoara stringere de inima, crezind ca voi fi oprita pentru ca nu purtam centura de siguranta“, a spus ea.


Chiar daca evenimentele in trafic au lipsit, agentii rutieri au constatat ca nici una dintre reprezentantele sexului frumos oprite nu purta centura de siguranta. „Pentru ca avem la dispozitie tot anul ca sa amendam, astazi (ieri – n.r.) le-am iertat. Ne-am limitat doar la a da avertismente sub forma de martisoare, cu exceptia cazurilor foarte grave, si le-am urat un sincer «la multi ani»“, a declarat Ionel Sandu, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova.


Gestul politistilor craioveni este cu atit mai demn de admiratie cu cit acestia au contribuit cu bani din buzunar la achizitionarea martisoarelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU