Sony a anunţat că demarează un program ce implică verificarea şi revizia produsului Sony Vaio Seria TZ.
Anumite probleme ce ţin de design au determinat compania Sony să verifice şi să revizuiască aceste produse.
Va fi evaluată starea unităţilor respective în funcţie de standardele de calitate, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul companiei, preluate de NewsIn.
După cum au declarat reprezentanţii companiei, Sony s-a confruntat cu o posibilă problemă de design ce afectează unele modele de notebook PC, comercializate în Europa din luna iunie 2007.
Acestea includ toate produsele cu numerele de model care încep cu „VGN TZ1“ (e.g. VGN-TZ11XN/B); toate numerele de model care încep cu „VGN TZ2“ (e.g. VGN-TZ21WN/B) şi anumite numere de model care încep cu „VGN TZ3“ (e.g. VGN-TZ31VN/R).
Probleme în zona cablului de alimentare
Problema detectată de specialişti implică un mic număr de unităţi care se pot supraîncălzi şi care pot provoca deformarea carcasei în zona cablului de alimentare cu mufă de tip jack şi a monitorului LCD. Ca parte a angajamentului şi ca măsură de precauţie, Sony a iniţiat în mod voluntar un program de desfăşurare a unei inspecţii, cu titlu gratuit şi, dacă este necesar, a unei revizii pentru a se asigura că aceste unităţi întrunesc standardele de calitate.
„Au fost cazuri izolate în care a apărut problema supraîncălzirii unei piese care a dus la deformarea carcasei în zona cablului de alimentare. Drept urmare, Sony a demarat, în mod voluntar, un program de verificare şi revizie a notebook-urilor din seria TZ la nivel internaţional. Nu a fost vorba de o retragere, aici s-a înţeles greşit, ci de iniţiativa Sony de a demara acest program de verificare“, au declarat reprezentanţi ai companiei.
U.S. Consumer Products Safety Commission a precizat joi, 4 septembrie, că a cerut companiei japoneze să retragă 74.000 de laptopuri de pe piaţa americană, după ce Sony a primit 15 reclamaţii privitoare la supraîncălzirea aparatelor, iar unul dintre consumatori a suferit o arsură minoră.
Agenţia de ştiri Kyodo a informat că Sony va retrage 440.000 de laptopuri de pe pieţele din întreaga lume.
Sony este producător de sisteme audio, video, de comunicaţii şi tehnologia informaţiei destinate consumatorilor de pretutindeni sau oamenilor de afaceri.
Cu activităţi în domeniul industriei muzicale şi filmului, a jocurilor şi a conţinuturilor digitale on-line, Sony se poziţionează ca una din cele mai importante mărci de pe piaţa divertismentului digital. Sony a înregistrat vânzări consolidate anuale de 55,44 miliarde de euro pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2008 şi are 180.500 de angajaţi în întreaga lume.
Sony Vaio vizează o cotă de 2% pe piaţa românească
Sony Vaio vizează o cotă de 2% pe piaţa românească până la sfârşitul anului 2008 şi un procent de 3% pentru anul 2009, având în vedere creşterea vânzărilor pe acest segment, a declarat Sony Central South Eastern Europe Trade Marketing Manager, Lia Burghelea.
Potrivit managerului Sony, compania a vândut pe piaţa românească, până în prezent, 3.800 de unităţi, din care jumătate reprezintă segmentul de notebook-uri cele mai accesibile.
De asemenea, compania doreşte să comercializeze 7.000 de unităţi pentru anul 2009, precizând că şi la sfârşitul anului 2008 este posibil să se apropie de această cifră. Pentru segmentul notebook-urilor cu Blu-Ray, compania deţine o cotă de piaţă de 80%.
Sony Europe, cu sediul central la Sony Center din Berlin, este responsabilă pentru afacerile cu produse electronice din Europa şi a înregistrat vânzări de 9,55 miliarde de euro pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2008.
Program organizat de Echipa de Asistenţă Vaio
Pentru clienţii care deţin un notebook Vaio, ce face obiectul programului voluntar de verificare şi revizie, Sony va asigura ridicarea acestuia, verificarea lui şi, dacă este cazul, repararea gratuită a acestuia.
Acest program de verificare şi revizie este organizat direct de către Echipa de Asistenţă Vaio.
Drept urmare, clienţii sunt îndemnaţi să nu returneze Vaio-ul către magazin sau dealer, au precizat reprezentanţii companiei.
Curierul Naţional