Un amplu protest al sindicaliștilor din domeniul educației și ai susținătorilor acestora are loc în Piața Victoriei din Capitală.
Protestul din Piaţa Victoriei va fiurmat de un marş până la Palatul Cotroceni. Potrivit organizatorilor, la protest participă în jur de 20.000 de participanţi.
Sindicaliştii au anunţat luni că nu renunţă la greva generală, care a debutat luni, 22 mai. Ei i-au cerut preşedintelui României, Klaus Iohannis, să medieze conflictul izbucnit între salariaţii din învăţământ şi Guvernul României.

„Am solicitat o întâlnire a birourilor celor trei federaţii cu domnul preşedinte Klaus Iohannis, pentru a rezolva această problemă”, a precizat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor.
Majorare salarială
Liderii sindicatelor din educaţie au propus luni ministrului Muncii o nouă variantă de majorare salarială până la finele anului, prin care coeficientul de ierarhizare 1 să fie multiplicat cu 3.000 de lei, cât este salariul minim pe economie, şi au transmis că aşteaptă cât mai repede „un semnal din partea Guvernului”.

„Am repetat şi astăzi ceea ce noi am cerut şi anume găsirea unei soluţii în aşa fel încât să se acorde o majorare salarială până la finalul anului.
Cel mai important lucru este să ni se garanteze printr-un act normativ că în legea salarizării profesorul debutant va avea salariul cel puţin egal cu salariul mediu brut pe economie. Am propus 3.000 lei cât este salariul minim pe economie şi nu cu 2.500 cât este acum. A rămas ca ministrul Muncii să prezinte prim ministrului sau celor din coaliţie această propunere. Deocamdată nu avem nimic concret. Aşteptăm cât mai repede din partea Guvernului un semnal. Decizia se ia în coaliţie”, a declarat, luni, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu.
Liderii sindicali au mai spus că soluţiile trebuie luate cu începere din luna iunie, pentru că amânarea lor va acutiza criza.
Citește și: Dolj: Și bătut, și cu lucerna mâncată de oi