21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024

Scurte stiri

Credite de 5.000 de euro pentru tinerii afaceristi

Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie deruleaza la Craiova, in perioada 8-24 octombrie, programul START, de finantare a planurilor de afaceri intocmite de tineri pina in 35 de ani. Primul tip de ajutor financiar vizeaza organizarea si finantarea unor cursuri de pregatire antreprenoriala in scopul dobindirii cunostintelor teoretice si cu aplicabilitate necesare inceperii si dezvoltarii unei afaceri. Al doilea se refera la acordarea unor microcredite in conditii avantajoase, in valoare maxima de 5.000 de euro, pentru finantarea a 100 de planuri de afaceri elaborate de beneficiarii cursurilor, selectate de un comitet de evaluare, numit de presedintele agentiei. Cursurile se vor derula vinerea, simbata si duminica, in centrele din Craiova, Bucuresti, Constanta, Iasi, Timisoara si Brasov, cei interesati putind afla mai multe amanunte la adresa de internet www.animmc.ro.

Grupul Scolar de Constructii Civile din Craiova a devenit Colegiul Tehnic „Ion Mincu“

Grupul Scolar de Constructii Civile din Craiova si-a schimbat denumirea in Colegiul Tehnic „Ion Mincu“, prin ordin al ministrului, incepind cu acest an scolar. „Botezul“ propriu-zis al scolii a avut loc la sediul unitatii de invatamint, ieri, in prezenta rectorului Universitatii de Arhitectura si Urbanism din Bucuresti, prof. univ. dr. Emil Popescu, a reprezentantilor Administratiei Publice Locale, ai ISJ Dolj, ai agentilor economici cu care scoala colaboreaza, precum si ai unor cunoscuti directori de liceu din Craiova. Directorul Colegiului Tehnic „Ion Mincu“, Cornelia Drinceanu, spune ca incepind cu anul scolar 2005-2006 se vor introduce in planul de scolarizare si clase cu profilul arhitectura: „Se urmareste transformarea in scoala vocationala, astfel incit sa devina pepiniera pentru o viitoare facultate de arhitectura care se va infiinta la Craiova. Este singurul colegiu cu acest profil din Oltenia“. (C.I.)

Medicamente gratuite si compensate in farmaciile din Dolj

Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj a alocat fonduri de peste cinci miliarde de lei farmaciilor din judet, pentru acoperirea necesarului de medicamente gratuite si compensate. Banii au fost distribuiti celor 17 farmacii de pe raza localitatilor Calafat, Bailesti, Segarcea, Filiasi, Melinesti, Valea Stanciului, Ostroveni, Bechet, Sadova, Bradesti, Isalnita, Desa, Cosoveni, Podari, Salcuta. „Recomandam asiguratilor sa se adreseze farmaciilor din localitatea de domiciliu, care au contract cu Casa de Asigurari de Sanatate Dolj, pentru evitarea aglomeratiei din farmaciile din Craiova, cit si a deplasarilor pentru achizitionarea de medicamente. Fondurile alocate sint suficiente pentru acoperirea necesarului de medicamente pe tot parcursul trimestrului IV“, a declarat Daniela Gheorghe, purtatoarea de cuvint a CAS Dolj.

Amenzi usturatoare pentru distrugerea spatiilor verzi

Gradina Botanica „Alexandru Vuia“ din Craiova va aplica amenzi intre 500.000 si 20.000.000 de lei persoanelor fizice care incalca Legea cu privire la regimul ariilor protejate. Amenzile vor intra in vigoare incepind cu 15 octombrie si se aplica in conformitate cu Ordonanta de Urgenta nr. 236/2000, privind regimul ariilor protejate.

Iulian Costache, directorul Gradinii Botanice „Alexandru Vuia“, a precizat: „Am fost nevoiti sa luam aceasta masura deoarece, in ultimul timp, numarul celor care patrund pe spatiile verzi din incinta gradinii a crescut. Cele mai mari probleme le avem cu detinatorii de animale si cu vecinii care obisnuiesc sa sara gardul pentru a fura flori. Am incheiat un protocol cu jandarmeria, in urma caruia personalul care asigura paza poate incheia proces-verbal de constatare, apoi noi vom face o adresa catre Garda de Mediu, care la rindul ei va da curs procedurilor legale“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS