30.5 C
Craiova
joi, 3 iulie, 2025
Știri de ultima orăActualitateFranţa: Fratele ministrului justiţiei, judecat pentru trafic de droguri

Franţa: Fratele ministrului justiţiei, judecat pentru trafic de droguri

Unul dintre fraţii ministrului francez al justiţiei, condamnat deja pentru trafic de droguri, va fi judecat din nou săptămâna viitoare, a declarat un oficial, în condiţiile în care sora sa susţine un proiect de lege pentru înăsprirea pedepselor recidiviştilor, informează NewsIn.
Jamal Dati, unul dintre cei 11 fraţi ai ministrului justiţiei Rachida Dati, va compărea marţi în faţa unui tribunal de apel din oraşul Nancy, fiind acuzat de trafic de droguri, a declarat Jacques Nicolle, un oficial din Procuratură.
O altă instanţă l-a condamnat deja pe Jamal, la începutul lunii, la şase luni de închisoare cu suspendare, dar acuzarea a făcut apel, susţinând că sentinţa este prea uşoară, ţinând cont de faptul că Dati a mai fost condamnat pentru fapte similare.
"Procurorii au considerat că, ţinând cont de cazierul său, lucrurile ar trebui judecate mai sever", a explicat Nicolle.
În urmă cu şase ani, Dati, în vârstă de 35 de ani, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de droguri, a relatat cotidianul Le Parisien în ediţia sa de astăzi. Ziarul citează surse apropiate ministrului Rachida Dati care susţin că aceasta nu ţine legătura cu fratele său şi nu are informaţii privilegiate despre caz.
"Cazul va fi instrumentat ca toate celelalte de acelaşi tip", a explicat Nicolle.
Rachida Dati nu era cunoscută în Franţa înainte ca preşedintele Nicolas Sarkozy să o numească în guvern, în luna mai. Fiică a unui zidar marocan şi a unei casnice algeriene analfabete, ea a devenit un simbol al diversităţii etnice a cabinetului lui Sarkozy.
Săptămâna trecută, în Senat, Dati a susţinut un proiect de lege care prevedea introducerea unor pedepse minime pentru recidivişti. Potrivit textului, recidiviştii vor primi o pedeapsă minimă care reprezintă aproximativ o treime din sentinţa maximă prevăzută de codul penal. Proiectul vizează cazurile în care recidiviştii comit fapte care se pedepsesc cu minim trei ani de detenţie şi se aplică, de asemenea, în cazul recidivei în delincvenţa juvenilă.
"Când cineva este judecat pentru a treia oară, este normal ca pedeapsa să fie mai aspră, mai clară, pentru a da un exemplu", a spus ministrul săptămâna trecută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS