25.5 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRomân, prins că spiona pentru Rusia. Fotografia convoaie militare și instituții-cheie

Român, prins că spiona pentru Rusia. Fotografia convoaie militare și instituții-cheie

Un român este acuzat de trădare și a fost arestat la propunerea DIICOT după ce a fost prins că spiona pentru Rusia. Acesta filma și fotografia convoaie militare și instituții-cheie, iar informațiile le trimitea la Kremlin prin ambasada rusă. 

Bărbatul ar fi filmat și fotografiat convoaie militare care treceau prin România și le-ar fi transmis Kremlinului prin intermediul ambasadei ruse. Infracțiunea comisă de român este de trădare în formă continuată, conform digi24.ro.

„La data de 23.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat (cetățean român), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă”, a transmis DIICOT. 

Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă a inculpatului

La propunerea DIICOT, Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DIICOT – Structura Centrală şi ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi structurilor subordonate. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informaţii, Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic şi de Criminalistică al DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Citește şi: Cel mai lung brâu românesc iniţiat de românii din Nürnberg, jurizat de Cartea Recordurilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS