21.2 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn bloc de apartamente din Napoli s-a prăbușit

Un bloc de apartamente din Napoli s-a prăbușit

O aripă a unui bloc de apartamente cu trei etaje s-a prăbușit duminică într-o suburbie de la malul mării din Napoli. Trei persoane au fost scoase vii din dărâmături, au declarat oficialii italieni. Prăbușirea a avut loc în Torre del Greco, o suburbie situată la 12 kilometri (7 mile) de Napoli.

„Deocamdată, nu există indicii despre persoane dispărute”, a declarat Luca Cari, purtătorul de cuvânt al Corpului național de pompieri din Italia.

Oficialii locali au declarat reporterilor de la fața locului că toate persoanele au fost identificate.

Salvatori consideră că a fost un miracol că nu a murit nimeni

„Este un miracol, într-adevăr un miracol”, a declarat primarul Torre del Greco, Luigi Mennella, la televiziunea de stat. Aproximativ 23 de persoane locuiau în clădire. Muncipalitatea se străduia să găsească locuințe temporare pentru acești rezidenți. În clădirile adiacente mai locuiesc alte aproximativ 20 de persoane, a spus el.

Printre cei scoși în viață din mormanul de moloz s-a numărat și proprietarul unei pizzerii de la parterul blocului. Acesta se afla în fața clădirii când s-a prăbușit. Supraviețuitorii sunt tratați în spital pentru fracturi. Doi trecători au fost răniți ușor de fragmente de resturi și au fost tratați la fața locului, spun știrile italiene. Rai TV a spus că cinci familii locuiau în clădire, pe care a descris-o ca fiind degradată.

Pompierii au postat pe Twitter cum câinii dresați să caute oameni sub dărâmături au lucrat cu echipele de salvare.
Cauza prăbușirii clădirii, despre care se crede că are o vechime de aproximativ 200 de ani, a fost investigată, potrivit apnews.com.

Citește și: Două autocamioane s-au ciocnit și au luat foc. Două persoane, rănite

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS