32.3 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPolo / România, în primele opt din EUROPA! Victorie entuziasmantă cu Georgia

Polo / România, în primele opt din EUROPA! Victorie entuziasmantă cu Georgia

Naționala de polo masculin a României a obținut calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European, după ce a învins Georgia, scor 18-11 (5-1, 5-3, 3-2, 5-5).

În faza sferturilor, România va da peste Spania.

Tot joi, în faza play-off, Grecia a învins Olanda cu scorul de 15-10 și s-au calificat în sferturi, unde vor da peste Croaţia. În celelalte două dispute din sferturi se întâlnesc Italia – Muntenegru şi Ungaria – Serbia. Toate meciurile vor avea loc vineri.

Urmează semifinalele, în 14 ianuarie, şi finalele pentru medalii, în 16 ianuarie. Campioana europeană din 2024 va obţine şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

În grupa D, tricolorii au obţinut rezultatele 12-8 cu Olanda, 13-5 cu Slovenia şi 8-7 cu Slovacia. Astfel, au încheiat pe primul loc, cu 9 puncte, şi au jucat în play-off.

La ediţia CE din 2022, România s-a clasat pe locul 10.

Calificarea în sferturi la ediţia din acest an a CE le aduce tricolorilor şi biletul pentru Mondialul din 2-18 februarie, de la Doha. Trei echipe de la CE2024 obţin calificarea la CM, iar din sferturile care se joacă vineri cinci reprezentative sunt calificate anterior. Este vorba despre Spania şi Italia (Cupa Mondială 2023), Ungaria, Grecia și Serbia (CM 2023).

Citește și: Handbal (f) / Să reînceapă treaba! SCMU Craiova are deplasare complicată la Baia Mare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS