41.2 C
Craiova
luni, 11 august, 2025
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend


Supă de dovlecei

Ingrediente: 5 dovlecei curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, o omletă din 4 ouă tăiată bucăţi, o ceapă medie tocată mărunt, 2 roşii mari decojite şi tăiate bucăţi, 3 linguri pline cu smântână, ulei pentru călit ceapa, mărar verde, piper, sare.

Mod de preparare: Bateţi ouăle cu un strop de sare şi puţin piper şi faceţi o omletă. Lăsaţi-o să se răcească pe o farfurie. Într-o oală căliţi ceapa în puţin ulei, de preferat de măsline, şi apoi adăugaţi apă. Când fierbe, puneţi dovleceii cubuleţe. În timp ce fierb, tăiaţi omleta pătrăţele şi pregătiţi roşiile, decojiţi-le şi tăiaţi-le mărunt.

Când dovleceii sunt fierţi, puneţi omleta să fiarbă la un loc cu ei. Adăugaţi şi roşiile şi lăsaţi-le să fiarbă. Preparaţi între timp smântâna. Într-un recipient puneţi puţină zeamă din cratiţă şi amestecaţi-o cu smântână, apoi puneţi-o în ciorbă. După ce clocoteşte din nou, potriviţi-o de sare şi piper. Nu uitaţi de mărarul tocat. Dacă vi se pare prea dulce, puteţi pune o lingură de oţet de mere. Supa se poate servi cu crutoane sau cu pâine prăjită.

Crepe’s chinezeşti

Ingrediente: Compoziţia pentru clătite: 100 g de ulei, 400 g de lapte, 2 ouă, făină (cam 400 g), sare.

Compoziţia pentru umplutură: varză, morcov, piept de pui, mazăre, soia (muguri de soia), ulei, sare, piper, o lingură sos de soia.

Mod de preparare: Într-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei de floarea-soarelui şi se căleşte carnea de pui tăiată cubuleţe. Când este aproape gata, se adaugă morcovul ras, mazărea şi se lasă 2-3 minute, după care se adaugă şi varza tăiată. Se mai lasă la foc mic 5 minute, acoperind tigaia cu un capac. Se pun apoi sarea, piperul, sosul de soia şi se mai lasă alte cinci minute, astfel încât varza să se înmoaie bine. La final se pun şi mugurii de soia. Între timp, se fac şi clătitele, amestecând toate ingredientele. Din amestecul rezultat se coc foi într-o tigaie. Când sunt gata, se trece la umplerea lor, nu înainte de a pregăti o compoziţie din făină şi apă, cu care se ung pe margine clătitele. Umplutura se pune în mijloc şi clătitele se rulează sau împachetează. După ce „pacheţelele“ sunt gata, se prăjesc în puţin ulei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS