27.6 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSoferitele din Banie s-au intrecut la „Cursa Martisorului“

Soferitele din Banie s-au intrecut la „Cursa Martisorului“

Duminica trecuta, pe una dintre pistele de incercare ale aeroportului din Banie, sustinuti de un public numeros si o vreme excelenta, cei cu mania vitezei si-au putut face de cap, dar asta intr-un mod cât se poate de organizat.


Clubul Ghost Racing Team este primul club auto infiintat in Craiova si a pornit de la ideea de „grup de prieteni“.


Ghost Racing Team a fost infiintat pe 3 septembrie 2004, iar de atunci a reusit sa organizeze trei curse in Craiova: una de viteza (faimoasele liniute) si doua curse de indemânare.


O multime de masini si oameni s-a adunat duminica, pe pista Aeroportului din Craiova, inca de la primele ore ale diminetii, in asteptarea evenimentului auto al primaverii din Banie.


Organizatorul, Ghost Racing Team, impreuna cu Automobil Club Român filiala Dolj (ACR), a reusit, dupa mai multe incercari, sa organizeze un concurs surpriza, intitulat „Cursa Martisorului“. Acest eveniment a fost dedicat tuturor femeilor cu sau fara carnet din Oltenia si nu numai.


„Nu am putut organiza concursul decât acum pentru ca au fost câteva probleme. Dar nu e târziu, tinând cont de faptul ca suntem inca in luna martie, luna femeilor. Sper ca toate reprezentantele sexului frumos care participa la concursul de indemânare sa fie multumite de conditiile de participare oferite de organizatori“, a precizat Dorin V., unul dintre membrii Ghost Racing Team.


Primul concurs oficial din anul 2006 de pe Aeroportul din Craiova, spre deosebire de cele din anii anteriori, a constat intr-o proba de indemânare. La cursa dedicata in special participantelor de sex feminin, baietii au fost bine primiti.


Organizatorii s-au gândit si la acele soferite care nu au posibilitatea sa participe la concurs pentru ca nu detin autoturisme proprietate personala. Fetele pot veni de acasa decât cu permisul in buzunar si cu indemânarea.


Cu sprijinul Scolii de soferi „Lucian“ din Craiova si al firmei Prestagent, organizatorii au reusit sa „doteze“ toate concurentele cu masini adecvate pentru participarea la cursa.


Din pacate, baietii au fost nevoiti sa vina cu masinile personale si a trebuit, pe deasupra, sa achite si o taxa de participare.


Soferitele – la scoala de soferi


Marea suparare a celor prezenti la fata locului a reprezentat-o faptul ca in ziua concursului nu s-au mai facut inscrieri.


„Speram sa fie cel putin un spectacol de calitate daca nu se mai pot face inscrieri. Noi am ajuns abia astazi in Craiova si nu am putut sa ma mai inscriu la concurs“, a declarat una dintre fetele care si-ar fi dorit sa participe si sa câstige.


Grupele de participare au fost stabilite in functie de lungimea masinilor, ca si la etapele anterioare organizate de Ghost Racing Team: masinile cu lungimea sub patru metri – o categorie de participare si masini cu lungimi mai mari de patru metri – alta categorie.


Startul oficial a fost dat la ora 12.00.


Inainte de aceasta, toti participantii au avut la dispozitie doua ore, pentru a putea face câte o mansa de antrenament.


La linia de start s-au prezentat atât concurenti independenti din Craiova, cât si din alte orase, dar si raceri care fac parte din cele mai cunoscute cluburi de profil: X-Team Club Recer din Constanta, eXtream Club Racer din Craiova, Midnight Racers, vecinii de la Târgul Jiu, si Insane Racers din Craiova.


Ocupantele locului intâi au primit gratuit o scolarizare pentru categoria A din partea Solii de soferi „Lucian“ din Craiova.


„As dori sa felicit Ghost Racing Team pentru initiativa absolut inedita de a implica femeile intr-o cursa de indemânare. Felicitari! Si o astept cu nerabdare pe urmatoarea“, a precizat Cosmina, una dintre concurentele de la „Cursa Martisorului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS