32.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Avatarii“ - pe drumul succesului

„Avatarii“ – pe drumul succesului

Grupul Avatar a fost format in anul 1994, in Craiova, de Dan Scurtu (chitara) si Marius Popeanga (tobe si voce). Alaturi de acestia au venit ulterior Andrei Nemes (bas) si Mihai „Brizby“ Petrescu (clape). Stilul adoptat de ei se intersecta foarte bine cu linia metalului extrem.


In anul 1995, intr-o sala de repetitii, membrii formatiei au inregistrat prima caseta demo, intitulata „Orgiastic Ceremony“. Caseta contine doua piese ultrabrutale plus una instrumentala care anunta tendintele progresive de mai târziu. In acelasi an, trupa a inceput un sir de concerte prin tara, având un mare impact la publicul român.


Al doilea demo, „Holy Infection“, a fost inregistrat in anul 1997, acesta fiind imediat distribuit atât in tara, cât si in strainatate. Au fost vândute peste o mie de copii ale acestui produs si, in prezent, multi dintre cei care asculta acest gen de muzica se arata interesati de acest demo.


1998 a insemnat pentru formatie un an cu numeroase concerte, iar in urmatorul an, studioul „Bestial Records“ a semnat un contract cu Avatar. In urma acestui contract, a aparut si primul album al grupului, „The Alchemist“.


Acesta a fost inregistrat in luna mai a anului 2000 la Cluj si a aparut doar pe casete, cele o mie de copii puse in vânzare de catre distribuitori fiind epuizate foarte repede.


Albumul a primit o multime de aprecieri din partea a numeroase reviste de gen, atât din tara, cât si din intreaga lume. Cele mai favorabile reactii au venit din Germania, SUA, Serbia, Republica Ceha, Italia si Franta. „The Alchemist“ contine 45 de minute de death-black metal tehnic, simtindu-se influente din muzica unor trupe ca Death sau Dream Theater, formatii bine cunoscute de publicul de gen.


Doi ani mai târziu, in 2001, dupa o serie de concerte de promovare a albumului si dupa câteva modificari in trupa, Avatar filmeaza primul videoclip profesional, difuzat pe mai toate posturile de muzica din România.


In 2003, craiovenii primesc oferta de a fi coheadlineri la „Hellhammer Festival“ din Serbia si Muntenegru. Cu aceasta ocazie, Avatar a cântat pe aceeasi scena cu „gasti“ importante din undeground-ul european. Reactia publicului a fost deosebita, presa de specialitate din Serbia prezentând grupul român in reviste, la televiziuni si radiouri.


In anul 2004, membrii trupei au sustinut numeroase concerte in tara, mai ales in Bucuresti, unde au aparut alaturi de formatii straine ca Hyperborea, Enthrallment, Cadaverous Condition sau Possession.


In martie 2005, dupa cinci ani in care Avatar i-a lasat pe toti fanii sai sa astepte, a imprimat un un promo intitulat „Cyclops“. Materialul contine doua piese noi create intr-un stil mult mai direct si o maniera superactuala. Imediat, craiovenii au pornit in turneul european de doua saptamâni „Avatour 2005“, cântând in Germania si Austria. Concertul din Salzburg a fost cel mai important pentru „avatari“ pentru ca au cântat in deschiderea faimoasei trupe Behemoth. Cu aceasta ocazie, românii au si inregistrat propriul show, urmând a fi prezentat intr-o productie audio ce va aparea in curând.


Dupa cinci ani, un nou material


In luna martie a anului curent formatia a finalizat imprimarea noului sau produs discografic care cuprinde cinci piese noi. Materialul va fi mixat pâna la sfârsitul lunii si beneficiaza de o coperta cu o grafica artistica deosebita. Titlurile pieselor sunt: „The Deepest Corner of the Mind“, „Message on Skin“, „Tentacles“, „Dying Bachus“ si „Domino“.


„Saptamâna trecuta am terminat de inregistrat materialul, urmând ca la inceputul lunii viitoare sa lansam pe piata un produs muzical de o foarte buna calitate“, a declarat Marius Popeanga, solistul vocal al formatiei Avatar.


In luna aprilie, craiovenii de la Avatar vor porni intr-un turneu european de promovare a noului material. Legat de acest turneu, s-a stabilit si capul de afis de la „Unwanted Youth Festival“. Este vorba de trupa death-metal germana Soul Demise.


Tot pentru acest turneu, managerul trupei negociaza concerte in localitatile germane Jena, Chemnitz si Dresda, precum si in orasul austriac Graz.


Pe 22 aprilie 2006, Avatar va performa alaturi de Desaster, trupa de thrash-black care reprezinta un adevarat cult in underground-ul german, si de alte trei trupe ce vor cânta in deschiderea concertului.


Intre 28 – 29 aprilie 2006, formatia craioveana va participa ca opening act in cadrul celei de-a sasea editii a festivalului „Walpurgis Metal Days“, alaturi de mari trupe ca Belphegor, Fleshcrawl sau Hate Eternal.


Cel mai tare eveniment al acestui an pentru „avatari“ se va desfasura pe 30 aprilie, in deschiderea concertului trupei austriece Collapse 7 (al carei lider este nimeni altul decât Mario – basistul trupei Pungent Stench).


Vor cânta, pe lânga multi altii, alaturi de austriecii de la Possession si de trupa germana Crying.


Pâna in prezent, Avatar a cântat pe aceeasi scena cu aproape toate trupele din underground-ul românesc si a fost la concerte alaturi de formatii importante din underground-ul european. Speram ca in curând sa-i putem asculta si pe scenele din Craiova cu noile realizari muzicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS