25.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportLinistit doar la 2-0

Linistit doar la 2-0

Sarcinile „olandezului“ la Universitatea nu sint atit de usoare precum pare. In prima faza, Ovidiu Stinga trebuie sa-si conduca elevii din teren, iar in cea de-a doua sa dirijeze de pe banca jocul alb-albastrilor. Asa se face ca mijlocasul craiovean a pornit mai toate bataliile din postura de titular, fiind protagonistul atacurilor finalizate de virfurile Stiintei, si a parasit terenul numai atunci cind scorul a permis acest lucru, adica 2-0 in favoarea Universitatii.


Asa s-a intimplat in disputele cu FC Caracal, dupa ce a transformat penaltiul obtinut de Orac, Astra Ploiesti, dupa ce Dorel Stoica a executat magistral o lovitura libera, Juventus Bucuresti, dupa ce Dananae inchidea tabela, Inter Gaz, dupa ce a centrat decisiv pentru golul marcat de Dina, si cu Minerul Motru, dupa ce a privit executia lui Bornescu de la 11 metri.


Singura disputa din campionat in care Ovidiu Stinga nu a parasit gazonul a fost in partida cu Dunarea Giurgiu, incheiata cu victoria la limita a Universitatii, in timp ce in prima etapa, cu Rapid II, a fost nevoit sa iasa de pe teren in urma unei intrari brutale a lui Petrea (’35). In Cupa României, „olandezul“ a considerat ca nu este nevoie de prezenta sa in teren la Corabia, unde alb-albastrii au marcat de doua ori, in timp ce la Mioveni, cu Dacia, a intrat in locul lui Fritea (’69), cind scorul era 1-1, iar jocul Universitatii suferea. Cu CFR Cluj, Stinga a bifat 85 de minute, cedind locul lui Daniel Mihai in momentul in care elevii sai erau pe „val“, in urma reusitei de exceptie a lui Andrei Ionescu, din minutul 80.


Concluzionind, putem spune ca Ovidiu Stinga este precaut in ceea ce priveste rezultatul de pe tabela de marcaj, este omul care regleaza mecanismul din teren atunci cind nu merge, dar si un antrenor iscusit, atunci cind da ordine de pe banca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS