Medicina modernă, avansată, nu înseamnă doar tehnologie și specialiști foarte bine pregătiți. Cele mai bune rezultate depind de încă un lucru esențial, care a captat din ce în ce mai multă atenție în ultimele decenii: relația dintre medic și pacient. Atunci când aceasta este bazată pe încredere, deschidere și respect reciproc, șansele unui act medical fără cusur sunt notabil mai mari. Empatia și dialogul fac realmente parte din instrumentarul medical.
Empatia și dialogul, inima unui tratament reușit
La Centrul medical Speranța, relația dintre medic și pacient nu este doar o componentă a actului medical, ci „inima” succesului fiecărui tratament. La baza unei relații solide între medic și pacient se află empatia, iar cardiologii clinicii Speranța știu că, oricât de bun specialist ai fi, dacă nu asculți cu atenție pacientul, nu îi înțelegi nevoile, temerile și întrebările pacienților, ai de pierdut. La fel se întâmplă și atunci când pacientul nu înțelege ceea ce îi transmite medicul.
Cele mai bune soluții medicale sunt dependente de crearea unui mediu de încredere și colaborare.
„Un pacient care se simte ascultat și înțeles este mai predispus să urmeze tratamentele și să adopte un stil de viață sănătos,” explică Dr. Radu Popa, medic cardiolog la Clinica Speranța.
Un medic care vorbește pe limba pacienților
În plus, transparența și claritatea în comunicare sunt esențiale pentru ca pacientul să înțeleagă procedurile medicale și pentru ca anxietatea acestuia să fie redusă. La Clinica Speranța, medicii explică pe înțelesul fiecăruia opțiunile de tratament, riscurile și beneficiile acestora, astfel încât pacientul să aibă un rol activ în îngrijirea propriei sănătăți.
„Luăm decizii împreună cu pacienții noștri. O informare corectă și detaliată le oferă încredere și îi motivează să participe la propria recuperare,” adaugă Dr. Adrian Coandă.
„La Centrul Medical Speranța, credem că relația dintre medic și pacient este mai mult decât un simplu serviciu. Este un parteneriat bazat pe respect, încredere și colaborare, care face ca fiecare act medical să fie nu doar corect, ci și uman. Este medicină făcută din inimă, pentru inimi sănătoase, care se pot bucura de viață”, transmite Dr. Ionel Marinaș.
Cele două clinici Speranţa se află pe Strada Înfrățirii , la nr. 16 şi nr. 17, Craiova. Pentru programări şi informaţii, pacienţii pot lua legătura cu echipa la numărul 0771493887. Detalii pe www.clinicasperanta.ro.