21.4 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate160 de taximetristi pacalesc zilnic sute de gorjeni

160 de taximetristi pacalesc zilnic sute de gorjeni

Zeci de gorjeni se pling zilnic de faptul ca sint „jecmaniti“ de taximetristi. Majoritatea celor care au mers o data cu taxiul prefera sa se deplaseze pe jos, indiferent de distanta si timpul in care trebuie sa ajunga intr-un anumit loc.

Probabil ca in toate orasele exista taxiuri care functioneaza ilegal, insa dimensiunea la care a ajuns acest fenomen in Gorj se situeaza de departe pe primul loc. Din cele aproximativ 200 de taxiuri care circula pe strazile orasului Tirgu Jiu, numai 30 functioneaza legal. Poate asta n-ar deranja pe nimeni, daca ar practica preturi de bun-simt. Cei care au nesansa sa urce intr-o astfel de masina trebuie sa plateasca aproximativ 40.000 de lei pe kilometru.

Pe linga faptul ca trebuie sa plateasca atit de mult, siguranta celor care calatoresc cu acesti escroci este in permanenta in pericol, deoarece conducatorii acestor autoturisme nu indeplinesc nici una dintre conditiile necesare practicarii meseriei de taximetrist. Numai anul trecut au fost implicate in accidente rutiere peste 75 de taxiuri, unele soldindu-se cu ranirea grava a pasagerilor si chiar cu morti. Pe de alta parte, cei 30 de taximetristi care functioneaza respectind legislatia in vigoare se descurca foarte greu, pentru ca, spre deosebire de prima categorie, acestia trebuie sa plateasca impozite la Administratia Financiara, nemaialegindu-se cu nimic.

Unul dintre ilegalistii strazilor din Tirgu Jiu a spus: „Ce voiai, fratele meu, sa fac? Sa lucrez legal sa mor de foame? A trebuit sa lucrez si eu la negru ca sa pot sa traiesc. In ziua de astazi numai fraierii mai lucreaza legal“. Comisarul sef al Garzii Financiare, Marinel Nedelut, a precizat: „Cite taxiuri functioneaza ilegal?

Nu stie nimeni. Cred ca nici Camera de Comert. Vom demara o actiune pentru siguranta pasagerilor. Vom introduce case de marcat pe taxiuri“. La rindul sau, politia s-a angajat sa inceapa o actiune de identificare si pedepsire a celor care jecmanesc populatia pe de-o parte, si statul pe de alta, prin neplata impozitelor. Dorel Marian a afirmat: „Sintem citiva care respectam legislatia si acum lucram la acte pentru a infiinta Sindicatul Liber al Taximetristilor, pentru a ne putea bate cu escrocii care pur si simplu au bagat lumea in sperieti prin preturile pe care le practica“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS