17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024

Ciambotta

Ingrediente: ulei de măsline, 2 cepe mijlocii tocate, 2 rădăcini de ţelină tăiate cubuleţe, 3 morcovi tăiaţi pe jumătate în lungime, 4 căţei de usturoi tocaţi mărunt, 500 g vinete, o jumătate de cană de apă, o cutie de roşii decojite tocate, cu tot cu zeamă, sau 400 g roşii proaspete tocate, 2 ardei graşi roşii, 400 g fasole verde curăţată, 100 g dovlecei tăiaţi pe jumătate în lungime, 2 cartofi curăţaţi, sare şi piper.
Mod de preparare: Încălziţi foarte bine uleiul într-o cratiţă. Adăugaţi ceapa, ţelina, morcovii şi usturoiul şi căliţi-le, amestecând din când în când, până devin aurii (aproximativ 10 minute). Adăugaţi vinetele şi apa şi lăsaţi totul pe foc în cratiţa acoperită, până când vinetele se înmoaie (10 minute). Amestecaţi roşiile şi ardeii graşi, apoi daţi focul mic şi lăsaţi totul pe foc încă 15 minute, fără capac, amestecând din când în când. Între timp, fierbeţi fasolea verde în apă cu sare, timp de aproximativ 5 minute, apoi scurgeţi-o de apă şi puneţi-o într-un castron. Opăriţi dovleceii în aceeaşi apă, timp de aproximativ 5 minute, apoi adăugaţi-i peste fasolea verde. Fierbeţi cartofii timp de 10 minute, apoi puneţi-i peste fasolea verde şi dovlecei. Adăugaţi legumele fierte în cratiţă şi lăsaţi totul pe foc, până când toate ingredientele se înmoaie. Condimentaţi totul cu sare şi piper după gust.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS