20.1 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaGeneralul Iuri Kuznețov din Ministerul rus al Apărării, reținut la Moscova

Generalul Iuri Kuznețov din Ministerul rus al Apărării, reținut la Moscova

Generalul rus Iuri Kuznețov, însărcinat cu resursele umane, a fost arestat cu privire la ”activităţi criminale”. În casa și biroul său au fost făcute percheziții. Kuznețov conduce Direcția de personal a Ministerului rus al Apărării.

Reținerea lui Kuznețov a fost anunțată și pe mai multe canale de Telegram. Oficial, nu se știu acuzațiile, potrivit Reuters.

El a ocupat și diferite funcții în serviciul pentru protecția secretelor de stat al armatei ruse. Activitatea generalului în această calitate ar fi atras atenția anchetatorilor.

Iuri Kuzneţov nu s-a prezentat ieri la serviciu din cauza anchetei, susțin bloggeri militari pro-guvernamentali.

Generalul-locotenent ar fi fost săltat direct din pat luni dimineaţă, din vila sa în districtul Istria al Moscovei, scrie The Moscow Times. Mascaţi cu cagule şi înarmaţi cu răngi de oţel au deschis porţile şi au scos geamurile casei prin care au intrat în casă. Locuinţa responsabilului de cadre al Ministerului Apărării rus „a fost luată cu asalt” de trupele speciale. Şi soţia generalului a fost reţinută pentru a fi audiată de Comisia de anchetă. Ea a lucrat în structuri ale Ministerului Apărării.

Această arestare intervine la puţin timp după demiterea-surpriză a lui Serghei Şoigu din postul de ministru al Apărării, care deţinea funcţia din 2012, înlocuit cu un economist, Andrei Balousov.

Citește și: Zelenski laudă pachetul de ajutor al SUA și îi cere lui Blinken apărare antiaeriană

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS