34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Comportamentul „nepotrivit” închide portalul Dublin către New York

(VIDEO) Comportamentul „nepotrivit” închide portalul Dublin către New York

-


La mai puțin de o săptămână după ce au debutat două portaluri publice care prezintă un flux live între Dublin, Irlanda și New York, au fost închise.

„Comportamentul neadecvat” în interacțiunile în timp real dintre oamenii din cele două orașe a determinat o oprire temporară.

„The Portals”, sunt instalații rotunde, asemănătoare lentilelor, cu o legătură video 24/7 pentru a permite rezidenților și vizitatorilor din cele două orașe să interacționeze între ei. Videoclipurile din rețelele de socializare au arătat oameni care le-au expus părți ale corpului oamenilor de cealaltă parte. Instalarea nu include audio, potrivit CNN.

Creatorii sculpturilor „investighează acum posibile soluții tehnice la comportamentul inadecvat al unei mici minorități de oameni în fața Portalului”, potrivit unui comunicat al Consiliului orașului Dublin.

„Consiliul orașului Dublin a sperat să aibă o soluție în vigoare astăzi, dar, din păcate, soluția preferată, care ar fi implicat estomparea, nu a fost satisfăcătoare”, a declarat Consiliul Local marți seara. Echipa din spatele sculpturilor, Portals.org, se uită la alte opțiuni.

Comportament neadecvat al unei minorități

Consiliul Local a planificat să oprească transmisiunea live la ora 22:00. ora locală marți și a spus că Portals.org se așteaptă să îl poată porni din nou în cursul acestei săptămâni. Organizatorii din New York au subliniat, de asemenea, că comportamentul inadecvat a venit de la „o foarte mică minoritate” de vizitatori.

„În New York, am avut un set de protocoale în vigoare de la lansarea Portalului, inclusiv securitate 24/7 la fața locului și bariere pentru a împiedica oamenii să pășească pe Portal”, a spus o declarație a Flatiron NoMad Partnership, unul dintre organizatorii proiectului din New York.

În timp ce creatorii și partenerii lor din ambele orașe lucrează la „soluții suplimentare pentru a limita un astfel de comportament care apare în fluxul live”, portalul New York va fi oprit pentru câteva zile.

Pe partea Dublinului, portalul este instalat cu vedere la strada principală a capitalei, strada O’Connell. În New York, sculptura portalului este situată pe Flatiron South Public Plaza la Broadway, Fifth Avenue și 23rd Street.

Portalurile sunt creația artistului lituanian Benediktas Gylys.

Proiectul Portals, extinde conexiunile globale

Intenția proiectului, potrivit Daithí de Róiste, primarul din Dublin, a fost de a extinde conexiunile globale. „Unul dintre obiectivele mele cheie în calitate de Lord Primar este de a face orașul mai incluziv. Proiectul Portals întruchipează acest lucru, reunind tehnologia, ingineria și arta pentru a apropia comunitățile din întreaga lume și pentru a le permite oamenilor să se întâlnească și să se conecteze în afara cercurilor și culturilor lor sociale”, a spus de Róiste într-un comunicat care anunța debutul proiectului. Primarul a remarcat „legătura istorică și culturală profundă” dintre cele două orașe.

În iulie, Dublin se așteaptă să se conecteze la destinații din Polonia, Brazilia și Lituania, potrivit declarației lui de Róiste.

„Aș încuraja dublinezii și vizitatorii orașului să vină și să interacționeze cu sculptura și să transmită un bun venit și amabilitate irlandeză orașelor din întreaga lume”, se spunea de Róiste în declarația din 8 mai. De Róiste a spus că proiectul portalurilor face parte din evenimentele aliniate pentru a coincide cu desemnarea din 2024 a Dublinului drept capitala europeană a turismului inteligent.

Primele portaluri, conform site-ului web al organizației, au legat Vilnius, Lituania, cu Lublin, Polonia, în 2021. „Suntem încântați de cât de mulți oameni s-au bucurat de Portal de când a fost lansat săptămâna trecută”, se spune în declarație.

„A devenit un fenomen global și este important de reținut că majoritatea covârșitoare a oamenilor care interacționează cu portalul Dublin s-au comportat corespunzător.”

Citește și: Tinerii acuzați că au omorât în bătaie un bărbat, reținuți

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS