11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024

Curiozități despre aragaz

Atunci când vine vorba de amenajarea bucătăriei, este important să luați în calcul fiecare electrocasnic. De la frigidere și combine frigorifice până la hota decorativă și cuptorul, aveți o mulțime de produse de ales. Însă, odată alese și aranjate conform dorințelor dumneavoastră, tot ce vă rămâne de făcut este să vă bucurați de ele alături de familie. În rândurile ce urmează ne dorim să ne concentrăm pe bucuria menționată și să păstrăm o stare de veselie. De aceea, vrem să vă povestim câte ceva despre curiozitățile despre aragaz. Aflând toate aceste informații, veți reuși să luați decizia cea bună în ceea ce privește noul dumneavoastră electrocasnic, în cazul în care nu l-ați achiziționat deja, sau pur și simplu vă veți bucura de funcțiile de care dispune propriul cuptor. Așa că, fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem!

Aragazul este unul dintre cele mai populare și folosite electrocasnice din lume. Utilitatea sa a întrecut toate limitele și astfel, a ajuns să fie de nelipsit din orice gospodărie. Deși este extrem de popular și versatil, există totuși câteva lucruri ascunse despre care nu s-a vorbit atât de mult. Dacă vă numărați printre persoanele pasionate de culinar sau pur și simplu vă doriți să căpătați noi informații, aflați că acest articol vă este dedicat. Citind despre curiozitățile următoare, nu numai că veți avea un nou subiect de discuție alături de familie, ci veți reuși și să le comparați cu funcțiile propriului aparat de gătit. Așa că haideți să aflați despre ce este vorba!

Aragazul a fost originalul slow cooker

Începem cu prima curiozitate și anume că aragazul a fost originalul slow cooker. Cu toții știm că funcția ce a făcut slow cooker-ul să prindă popularitate a fost gătitul lent, fără implicarea mâinilor sau a altor ustensile. Practic, doar puneați toate ingredientele în oală și le lăsați pe foc să-și facă treaba. Ei bine, pe vremuri, când astfel de accesorii pentru gătit nu existau, cuptorul a fost considerat primul slow cooker. Între cele două stă la bază aceeași tehnică: pe tava de cuptor puneți ingredientele favorite și le lăsați să se gătească la foc mic, fără să interveniți prea mult. Tare, nu?

Poate dispune de sertar sub cuptor

Următoarea curiozitate despre acest electrocasnic este că poate dispune de sertar sub cuptor. Sertarul cu pricina se poate folosi ca depozitare pentru tigăile și tăvile pe care le folosiți cel mai mult. Nu toate aragazele vin cu acest avantaj, de aceea este și o curiozitate. Dacă vă doriți să economisiți spațiu și să aveți mereu la îndemână ustensilele favorite de gătit, nu ezitați să alegeți un model cu sertar. Vă va fi foarte folositor.

Trecem la a treia curiozitate și regăsim afișajul electric. Majoritatea cuptoarelor dispun doar de rotițe pentru controlarea focului și timer pentru gătit. Însă modelele mai recente de aragaz pot veni și cu afiașaj electric. Display-ul electronic vă va ajuta să setați și să observați mai atent temperatura de coacere dar și timpul de gătire rămas. Este o funcție smart și folositoare, ce ne poate scăpa de grija gătitului. Odată cu afiașajul electric vine și alarma din interior. Atunci când mâncarea este gata, cuptorul va scoate un sunet recognoscibil și vă va anunța că o puteți savura. Ce poate fi mai util de atât?

Posibilitatea de a controla intensitatea focului

Nu în ultimul rând, iată-ne ajunși și la ultima curiozitate din acest articol. Pentru a încheia în stil mare, trebuie să vă mai spunem și că popularitatea aragazului este datorată posibilității de a controla intensitatea focului. Pe vremuri, oamenii găteau la foc deschis sau în cuptoare de piatră greu de manipulat. Odată cu evoluția tehnologiei și apariția cât mai multor electrocasnice, cuptorul nu s-a lăsat nici el mai prejos și a venit cu o nouă invenție: controlarea stabilă a focului. Acum, în funcție de preparatul pe care îl gătiți sau rapiditatea cu care doriți să coaceți mâncarea, puteți controla flacăra de la arzător după bunul plac. Doar folosiți-vă de rotițele aferente pentru reglare și gata! Gătiți mai simplu și mai rapid ca niciodată!

Acum că ați aflat toate curiozitățile despre aragaz, v-ați convins de utilitatea sa? Dacă vă doriți să știți și mai multe, nu ezitați să navigați mediul online. Acum ajunși la final, sperăm că v-am fost de ajutor cu acest articol. Vă dorim happy shopping!

Citește și: Poate te întrebi cine e PPC

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS