30.9 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Robert Fico, în stare critică după ce a fost împuşcat

Premierul Robert Fico, în stare critică după ce a fost împuşcat

Premierul slovac Robert Fico se află în stare critică după ce a fost împuşcat miercuri, pe stradă, de la foarte mică distanţă. Un bărbat de 71 de ani a fost reţinut de poliţie, relatează Agerpres.

„A fost împuşcat de mai multe ori şi în prezent viaţa sa este în pericol”, precizează un mesaj postat pe pagina sa de Facebook. Acesta precizează că Fico a fost transportat la spitalul din Handlova, de unde a fost preluat de un elicopter şi dus la un spital din oraşul Banská Bystrica, la 65 km distanţă.

„El este acum transportat cu elicopterul la Banska Bystrica, întrucât ar dura prea mult timp până la Bratislava, având în vedere necesitatea unei intervenţii urgente”, precizează guvernul slovac.

Robert Fico, împuşcat de la distanţă foarte mică

Robert Fico a suferit răni la abdomen, picioare şi braţe, potrivit cotidianului Denník N. El a fost împuşcat după ce a ieşit din Casa de Cultură a oraşului Handlova, unde se desfăşurase o şedinţă de guvern. Fico saluta un mic grup de cetăţeni adunaţi acolo, dintre care unul purta o pancartă antiguvernamentală.

Martorii au povestit că un individ din mulțime l-a strigat pe Robert Fico, spunându-i ”Robo, vino aici”. În momentul în care premierul slovac s-a apropiat și a încercat să dea mâna cu el, acesta l-a împușcat. 

Un suspect, de 71 de ani, a fost arestat la faţa locului, potrivit presei locale. Acesta a tras patru sau cinci focuri de armă asupra premierului.

Premierul Robert Fico, un social-democrat de orientare conservatoare şi apropiat de premierul ungar Viktor Orban, se află din octombrie anul trecut la conducerea unui guvern de coaliţie format din partidul său Smer-SD, încă un partid social-democrat, Hlas (Vocea), şi formaţiunea naţionalistă Partidul Naţional Slovac (SNS). În vârstă de 59 de ani, el a deţinut anterior funcţia de prim-ministru între 2006 şi 2010 şi între 2012 şi 2018.

Citeşte şi: 8.000 de lei pentru un bărbat care şi-a ţinut câinele fără apă şi mâncare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS