11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate8.000 lei amendă pentru un bărbat care şi-a ţinut câinele fără apă şi mâncare

8.000 lei amendă pentru un bărbat care şi-a ţinut câinele fără apă şi mâncare

Un bărbat din Turda, judeţul Cluj, a fost amendat cu 8.000 de lei pentru că şi-a chinuit câinele, pe care îl ţinea în lanţ, fără mâncare şi apă. Cazul a fost sesizat pe reţelele de socializare de un bărbat care arunca mâncare patrupedului peste gard. Animalul a fost ridicat şi predat unei asociaţii.

Cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor de la Biroul pentru Protecţia Animalelor Cluj după ce situaţia animalului, ”aflat într-o stare critică”, după cum spun anchetatorii, a fost relatată online.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au mers la adresa indicată.

”La faţa locului, poliţiştii au identificat proprietarul şi au constatat că animalul era subnutrit. De asemenea, câinele nu era microcipat şi nici sterilizat. Astfel, proprietarul a fost sancţionat cu o amendă de 8.000 de lei pentru nerespectarea legislaţiei privind protecţia animalelor”, informează, miercuri, Poliţia Judeţeană Cluj.

Câinele a fost preluat şi predat unei asociaţii de profil.

Cazul a fost semnalat pe Facebook de către un internaut care a pozat animalul aflat într-o stare deplorabilă şi a anunţat că îi mai aruncă mâncare animalului, pentru a-l hrăni, precizând că nu poate intra în curte să îi dea şi apă.

Citește şi: Un autotest pentru HPV a fost autorizat în Statele Unite

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS