14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Reținuți pentru constituirea unui grup infracțional și trafic de droguri

Craiova: Reținuți pentru constituirea unui grup infracțional și trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova au reținut trei persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

În perioada mai 2023 – mai 2024, 4 persoane (una aflată în pușcărie) ar fi deținut, intermediat și vândut direct diferite cantități de cocaină către consumatori din Dolj, pentru sume cuprinse între 700 și 1.500 de lei.

În sarcina persoanei încarcerate s-a reținut și săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism. Din cercetări s-a stabilit că, începând cu luna ianuarie 2024, inclusiv în perioada în care era încarcerată într-o unitate de penitenciar, ar fi controlat activitatea infracțională de prostituție a două persoane (dintre care una minoră), în scopul obținerii, în mod facil, a unor venituri materiale.

Au fost efectuate 8 percheziții domiciliare, fiind descoperite și ridicate diferite cantități de droguri de mare risc (cocaină) și de risc (canabis), precum și alte mijloace de probă.

Ieri, procurorii DIICOT Craiova au dispus reținerea a 3 persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

Azi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă a celor patru persoane, pentru 30 de zile.

Citește și: (VIDEO) Terminalul Aeroportului Craiova şi Şoimul modernizat au atras doi miniştri la Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS