20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaCine este Andrei Belousov, alegerea lui Putin ca ministru al Apărării?

Cine este Andrei Belousov, alegerea lui Putin ca ministru al Apărării?

Președintele rus Vladimir Putin l-a propus pe Andrei Belousov pentru postul de ministru al Apărării, deţinut anterior de Serghei Şoigu, potrivit Reuters.

Președintele rus Vladimir Putin a propus un nou ministru surprinzător al Apărării, numindu-l pe civilul Andrei Belousov, un fost viceprim-ministru specializat în economie, pentru post după doi ani după războiul din Ucraina, a spus Kremlinul.

Mai jos sunt câteva date despre Andrei Removici Belousov:

Belousov, de 65 de ani, a absolvit Facultatea de Economie a Universității de Stat din Moscova în 1981, cu distincție. El și-a susținut disertația despre „O abordare imitativă a modelării proceselor interconectate pentru formarea și utilizarea capitalului de lucru”.

În 2000, Belousov a fost numit consilier non-personal al prim-ministrului rus și sa alăturat ministerului economiei ca viceministru șase ani mai târziu. Din 2008-2012, a fost director al departamentului pentru economie și finanțe în aparatul guvernamental, în aceeași ani în care Putin a ocupat funcția de prim-ministru.

În 2012, a fost numit ministru al Economiei. Din 2013 până în 2020, Belousov a fost consilier al președintelui rus. Din 2020, a lucrat ca prim-viceprim-ministru. Când prim-ministrul Mihail Mișustin a avut COVID în 2020, Belousov și-a asumat pentru scurt timp sarcinile de prim-ministru, în timp ce Mișustin s-a îmbunătățit.

În 2017, mass-media rusă RBC a declarat că Belousov a fost unul dintre oficialii care l-au convins pe Putin că economia digitală și blockchain-ul sunt cruciale pentru viitor. „Pot spune că ceea ce ar trebui să aibă o țară cu suveranitate este deținerea unor semnificații proprii. Cine suntem, de unde suntem, încotro mergem?… Nu avem altă opțiune pentru țara noastră decât să dobândim sau reproduce această identitate”, a declarat Belousov pentru RBC într-un interviu în 2023.

Citește și: Rectorul UCB a obținut în instanță daune de 50.000 de lei din partea fostului rector

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS