15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCasa... un exemplu de armonie

Casa… un exemplu de armonie

Un proiect de decorare a unei locuinte necesita mai multe etape de realizare. De cele mai multe ori, proprietarul locuintei este „lasat“ de designeri sa decida asupra achizitiilor de interior, accesoriilor sau mobilierului.


Casa ramâne un exemplu de armonie pentru orice familie. Realizarea unui decor de calitate trebuie sa cuprinda mai multe etape, dintre care nu trebuie sa lipseasca relatia de colaborare dintre client si decorator.


Chiar daca prima senzatie poate fi coplesitoare – similara cu atmosfera resimtita atunci când vizitam castele, palate, când vizionam obiecte de patrimoniu – urmatorul pas poate fi acela de a descoperi confortul luxului, al imbinarii unor elemente clasice prin excelenta cu accente contemporane. Achizitionarea lucrurilor scumpe, „baletul“ printre piese baroce de mobilier si picturi de scoala italiana, in lumina unor corpuri de iluminat din geometria secolului XXI pot exercita o fascinatie ce decurge doar din cultura si bunul gust. Si, desigur, din experienta necesara a târgurilor de mobila si accesorii, unde comparatia dintre un tip sau altul de decorare si alegerea unor materiale pentru pardoseli, placari si iluminare pot transforma un simplu act de cumparare intr-o analiza foarte serioasa. Designerul si proprietarul pot avea parte de nenumarate „sedinte“ pâna sa gaseasca echilibrul perfect, proportia dintre clasic si contemporan sa poata avea ca rezultat un ambient aproape „istoric“, unde orice oaspete sau locatar sa aiba satisfactia, zâmbetul, atitudinea admirativa a lucrului desavârsit.


Ambient cochet…


O locuinta completa poate cuprinde un living, un dining, doua dormitoare cu baile aferente, o bucatarie „spatiala“ – mici anexe pentru curatenie si depozitare si o terasa deschisa catre curte, ce poate fi amenajata cochet pentru o plaja „intâmplatoare“. Din cele spuse de designeri, livingul si diningul pot comunica acelasi mesaj clasic. In proportie aproape egala, pot fi mobilate cu opere de arta si piese semnate de designeri moderni, provenite din diverse ateliere de creatie: canapele din piele, taburete din blana de ponei etc. Pavimentul poate fi o categorie superioara de parchet, de esenta wenghe, in trei nuante ciocolatii. La fel, semineul poate fi dotat cu tehnologie de ultima ora, in culori aproape de original. Iar pe tavane se poate desena „cerul“ plin de ingeri amplasat in zona de servit masa. Atmosfera eclectica se poate descoperi in fiecare colt al camerelor. Acompaniamentul tablourilor la acest dialog clasic – modern poate fi un exercitiu de mari cautari. Genuri diferite, autori diversi intr-o cromatica oarecum uniforma, toate aduse la un numitor comun de auriul antichizat al ramelor. Lumina cruda a verii poate fi estompata rapid de draperii din matase sau de storurile cu fir de cupru in baie si dormitor.


Biroul-biblioteca poate avea ca piese de rezistenta doua fotolii cu imprimeu din piele intr-o nuanta de maro-roscat ce poate raspunde culorilor din podele si cromaticii picturilor.


Dormitorul si baile „fredoneaza“ un chill-out total. Obiectele din dormitor pot avea o logica si coerenta si instiga parca la nevoia de odihna in armonia unui lux ingenios; tavanul poate fi placat cu rigips, devenit corp de iluminat prin liniile prelungite de neon, dar in acelasi timp fiind un paravan in fata dressing-ului pe care cu greu il „ghicim“. Restul pieselor de decor pot „baleta“ cu oglinda uriasa, in care culorile tupeiste alimenteaza invitatia pe care orice dormitor ar trebui sa o faca.


Material realizat in colaborare cu revista craioveana Casa si biroul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS