15.1 C
Craiova
luni, 12 mai, 2025
Știri de ultima orăActualitateJudecătoare găsită moartă în casă

Judecătoare găsită moartă în casă

Judecătoarea Georgeta Ciungan, fostă șefă a Secției Penale din cadrul Tribunalului Bihor, a fost găsită fără viață, în locuința sa din comuna Nojorid. Femeia de 51 de ani, care a fost în trecut campioană la atletism, s-ar fi spânzurat. Decesul a fost confimat și de Consiliul Superior al Magistraturii. 

Judecătoarea bihoreană Georgeta Ciungan a fost găsită luni moartă în casă. Aceasta a ales să îşi pună capăt zilelo. Surse afirmă că ar fi suferit de depresie, în urma divorţului.

Conform Bihor Online, magistratul a fost găsit mort în locuința sa din Nojorid, după ce a fost sunată de Biroul Electoral Județean Bihor pentru a confirma că va reveni ca președintă a Biroului Electoral Salonta, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Moartea judecătoarei a fost confirmată de Consiliul Superior al Magistraturii, care a transmis, printr-un ferpar publicat pe pagina instituției, că „își exprimă profundul regret pentru încetarea din viață a doamnei Georgeta Ciungan, judecător în cadrul Tribunalului Bihor, și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate”.

Studii juridice

Absolventă a Universității „George Barițiu” din Brașov, promoția 2012, Georgeta Ciungan a intrat, pe primul loc, la Institutul Național al Magistraturii, în 2012. A activat ca stagiar (2014 – 2015) și apoi prin numire la Judecătoria Focșani, iar din noiembrie 2018 a fost magistrat la Tribunalul Bihor. În 1 aprilie 2022 a preluat, cu delegare, funcția de președintă a secției penale a instanței.

După finalizarea studiilor la Institutul Național al Magistraturii, în noiembrie 2015, Georgeta Ciungan și-a început activitatea ca judecător definitiv în anul 2016, la Judecătoria Focșani. În 2018 a promovat la Tribunalul Bihor, unde a coordonat, prin delegare, Secția Penală între 2022 și 2023.

Sportivă de performanță

Înainte de a intra în magistratură, Georgeta Ciungan s-a remarcat pe plan sportiv. De la 6 ani a făcut gimnastică acrobatică, după care a fost atletă de performanță în cadrul CSU Galati. A făcut parte din loturile naționale, mondiale și olimpice ale României, fiind în generația Gabrielei Szabo și a Ionelei Târlea, scrie publicația bihoreană.

Înainte de a păși în cariera juridică, Georgeta Petrea-Lazăr, cum se numea atunci, s-a remarcat în domeniul sportiv. În anul 1992, la Campionatul Mondial de Atletism pentru Juniori (U20) desfășurat la Seul, a câștigat două medalii de aur în probele de 400 de metri și 400 de metri garduri. Ulterior, în 1999, a obținut două medalii de argint la Cupa Europei – una în proba de 400 de metri garduri și cealaltă în cadrul probei pe echipe. Performanțele sale sportive includ și trei titluri de campioană națională.

După performanțele din Coreea de Sud, a primit oferte de la două universități din Statele Unite, dar a ales să rămână în țară.

S-a accidentat la picior în timpul pregătirilor pentru Olimpiada de la Sydney, dar după operație a contractat în spital o infecție nosocomială și nu a mai putut reveni în sportul de performanță.

Citeşte şi: Secția Ginecologie din cadrul Spitalului Județean Târgu Jiu are în continuare activitatea suspendată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS