14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCu telefonul mobil la întâlnire

Cu telefonul mobil la întâlnire

Femeia modernă s-a obişnuit atât de mult să folosească telefonul mobil încât a devenit un element indispensabil şi este considerat chiar un accesoriu. Şi totuşi, când vine vorba de întâlniri amoroase, există anumite reguli.

Ştiţi toate care este ritualul de dinaintea ieşirii din casă: verificaţi să aveţi în geantă portofelul, cheile şi, bineînţeles, telefonul mobil. Acestea trei sunt doar câteva dintre obiectele care nu vă lipsesc nicicând atunci când ieşiţi în oraş. Pentru că, aşa cum se spune într-o reclamă, „telefonul tău mobil ştie totul despre tine“, vă simţiţi pierdută şi izolată când se întâmplă să uitaţi preţiosul aparat acasă. Şi mai grav pare să fie când sunteţi foarte ocupată la serviciu ori sunteţi convocată la o şedinţă şi staţi ca pe ace pentru că nu vă puteţi verifica apelurile şi mesajele.

Ce se poate întâmpla la o întâlnire?

Cam acelaşi lucru se întâmplă şi atunci când mergeţi la o întâlnire amoroasă. Aşa cum spuneam, au fost stabilite anumite reguli de care trebuie să ţineţi seama atunci când sunteţi la începutul unei relaţii şi încă vă aflaţi în faza de tatonare. Gândiţi-vă puţin: nu aţi vrea ca pretendentul dumneavoastră să îşi formeze o părere greşită despre ceea ce simţiţi pentru că sunteţi mai atentă la telefon decât la ce vorbeşte el. Vi s-a întâmplat vreodată ca, în toiul conversaţiei, discuţia să fie întreruptă brusc de soneria telefonului, urmată de o serie interminabilă de SMs-uri? Dacă nu, atunci sunteţi norocoasă. Dar recunoaşteţi că în ziua de azi femeile nu sunt dependente doar de dragoste, ci şi de preţiosul lor telefon mobil.
Nimeni nu spune că trebuie să ignoraţi telefonul la întâlnire. Trăind în era digitală, există o mulţime de feluri în care puteţi folosi telefonul pentru a condimenta cu farmec şi romantism o seară insipidă. Tehnologia a fost inventată să ne vină în ajutor, aşa că de ce să nu profitaţi de acest ajutor şi la o întâlnire. Trebuie să ştiţi să faceţi diferenţa între utilizarea telefonului mobil în avantajul dumneavoastră şi abuzul de mijlocul de comunicare în detrimentul partenerului. Ideal este să stabiliţi un echilibru între interacţiunea cu fiinţe vii şi cea cu identităţi virtuale. Secretul este să nu uitaţi priorităţile: întâi întâlnirea şi apoi telefonul.

Reguli scrise şi nescrise

Nu se poate spune că au fost formulate reguli bătute în cuie în ceea ce priveşte folosirea telefonului mobil, pentru că acesta poate salva o întâlnire „fadă“, dar la fel de bine poate compromite una reuşită. Iată câteva ponturi care vă vor ajuta.
Nu răspundeţi la telefon când amândoi vă simţiţi bine la întâlnire. Acesta ar fi un gest de nepoliteţe. De fapt, ideal ar fi să-l închideţi pentru că momentul în care o întâlnire frumoasă este întreruptă de soneria (poate caraghioasă) telefonului mobil este cât se poate de penibil. Pe de altă parte, aveţi „dreptul“ de a răspunde la mobil dacă acesta sună în timpul unei întrevederi nu tocmai agreabile. Este o contradicţie, într-adevăr, însă este foarte bine să aveţi un plan de scăpare atunci când mergeţi la întâlniri oarbe sau când instinctul vă spune că relaţia cu cel cu care vă întâlniţi nu o să meargă. Un telefon strategic primit de la o prietenă este planul ideal.
Nu trimiteţi SMS-uri. Acesta este un gest şi mai nepoliticos decât răspunsul la telefon. Dacă faceţi asta, mesajul pe care îl transmiteţi partenerului este: „Prefer să răspund la un SMS decât să vorbesc cu tine“. Şi odată ce omul de lângă dumneavoastră s-a simţit ignorat, cu greu îi veţi stârni interesul. Însă… trimiterea de mesaje nu este strict interzisă. Poate fi chiar o „activitate“ amuzantă, dacă trimiteţi SMS-uri cu subînţelesuri drăguţe chiar partenerului de întâlnire, când este la bar, aşteptând să aducă băuturile. Sau puteţi rezolva o discuţie în contradictoriu, trimiţându-i un mesaj în care să scrieţi doar atât: „Caută pe Google!“.
Nu vă faceţi partenerul să se simtă prost acordând mai multă atenţie telefonului. Este cât se poate de adevărat că mobilul este în acelaşi timp partener şi asociat şi vă ajută să vă organizaţi munca, însă nu vreţi să aveţi o relaţie cu mobilul. Încercaţi chiar să nu scoateţi telefonul din geantă. Trei sunt prea mulţi la o întâlnire, aşa că alegeţi: mobilul sau iubitul?
Nu vă apucaţi să scrieţi pe Twitter ce se petrece la întâlnire. Dacă totul merge bine, cei care vă urmăresc postările pe Twitter pot să mai aştepte, partenerul însă nu. Prima sau a doua întâlnire nu este cel mai bun moment să faceţi mărturisirea (şocantă, poate) că sunteţi dependentă de reţelele de socializare virtuală. În schimb, este permis să schimbaţi impresii despre aceste reţele, mai ales dacă amândoi le folosiţi. Doar să nu exageraţi: hobby-urile sunt sănătoase, în schimb, obsesiile nu sunt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII