22.3 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCupa României | Corvinul a uimit, Hunedoara petrece

Cupa României | Corvinul a uimit, Hunedoara petrece

Corvinul Hunedoara (Liga 2) s-a autodepășit și a câștigat Cupa României, în dauna formației de primă ligă Oțelul Galați.

În finala disputată la Sibiu, scorul a fost egal după cele 90 de minute, scor 2-2. Pentru hunedoreni au marcat Coman (’38) și Manolache (’74), gălățenii replicând prin Rusevic (’27, ’58 – penalti). Egalitatea a persistat și după cele două reprize suplimentare, astfel că s-a trecut la executarea loviturilor de departajare, unde Corvinul s-a impus cu 3-2. Învingătorii au marcat prin Manolache, Bradu și Herghelegiu, în timp ce Coman și Pîrvulescu au ratat. Din tabăra moldovenilor au reușit să înscrie Cisotti și Gomes Silva, în timp ce Gaitan, Lameira și Ghiocel au ratat.

Corvinul Hunedoara: Lefter – Iacob, Lică (’90+2, Chindriș), Manolache, Velisar – Bradu, Hrezdac (’119, Hergheligiu) – Lupu, Neacșa (’88, I. Pop), Pîrvulescu – Coman. Antrenor: Florin Maxim.

Oțelul Galați: Pap – Zhelev, Yabre (’119, Ghiocel), Cisse, G. Silva – Cisotti, Zivulic, Lameira – M. Ferreira (’76, Malle), Rusevic (’76, Gaitan), Bodișteanu (’66, Tănasă). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Florin Maxim: „Şansa a fost de partea noastră“

Antrenorul echipei Corvinul Hunedoara, Florin Maxim, a afirmat că jucătorii săi au avut şansa de partea lor la executarea loviturilor de departajare.

„Am crezut de când a început competiţia, pentru că ăsta era singurul trofeu pe care puteam pune mâna. Am simţit o energie pe parcursul acestei competiţii, că este momentul nostru. Nu a fost simplu, absolut cu toate echipele pe care le-am întâlnit. A fost o presiune pe noi, şi pe mine şi pe jucători, ne-am dorit să nu ne pierdem echilibrul. Aceste momente aşa se câştigă, să treci peste momentele grele şi să câştigi. Astăzi şansa a fost de partea noastră. Trebuie să învăţăm şi din fotbalul mare, să ne uităm şi la Real Madrid cum suferă până în ultimul minut ca să câştige. Şi asta pentru că au susţinere să câştige în orice moment“, a declarat Maxim, la Digi Sport.

În vederea participării în Europa League, tehnicianul a spus că a făcut deja o listă cu jucători pe care şi-ar dori să îi transfere pentru a întări echipa.

„Ne-am şi gândit la o listă cu jucătorii pe care îi putem aduce, pentru că nu avem un buget foarte mare pentru cupele europene. Mai vin ceva din partea UEFA, chiar m-am gândit la această listă şi sper să o putem completa. Este frumos. Ştim că nu putem să întindem plapuma prea mult, mai ales că anul viitor va începe şi construcţia stadionului“, a spus Maxim.

Dorinel Munteanu: „Îmi asum înfrângerea“

De partea cealaltă, tehnicianul Oţelului Galaţi, Dorinel Munteanu, a declarat că îşi asumă înfrângerea din finala Cupei.

„Câştigătoarea consider că este meritată, chiar dacă a fost la loviturile de departajare. Noi nu am reuşit să gestionăm cele două momente când am condus pe tabelă. Am făcut nişte greşeli individuale… Sunt responsabil de ceea ce s-a întâmplat, pentru că eu am ales cei 5 jucători care să execute penaltiurile. Am avut mare încredere în ei. Aşa că îmi asum această înfrângere din finală. Nu am simţit nicio presiune, eram conştienţi toţi că meciul va fi greu. Repet, Corvinul a câştigat meritat pentru că s-a impus la loviturile de departajare. Este o seară tristă pentru mine, pentru Oţelul Galaţi, pentru oraş“, a spus „Neamţul“.

Citește și: Alb-albaştrii au avut oaspeţi la antrenamentul de astăzi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS