21.2 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmbuteiaj în vama PF I

Ambuteiaj în vama PF I

Vama Porţile de Fier I din Mehedinţi a fost blocată miercuri seară mai bine de trei ore din cauza unei pene de curent, dar şi din cauza lucrărilor care se efectuează în vederea aderării la Spaţiul Schengen. Sute de maşini au aşteptat pe cele două benzi de intrare în ţară şi altele pe banda de ieşire din vamă. Nemulţumiţi, oamenii au stat chiar şi patru ore ca să poată trece prin vamă.
„Am aşteptat două ore. Îşi bat joc de noi, nu se poate să se întindă maşinile până la sârbi că nu ştiu ei să se organizeze!“, a spus un şofer blocat în coloană.
În Vama Porţile de Fier I sunt în desfăşurare mai multe lucrări de renovare pentru îndeplinirea condiţiilor aderării la Spaţiul Schengen, motiv pentru care, probabil, s-a produs şi pana de curent, însă conducerea vămii dă vina pe numărul mare de cetăţeni care zilnic tranzitează vama.
„Ne pare rău că s-a creat asemenea situaţie, dar avem mai multe lucrări în desfăşurare pentru îndeplinirea normelor europene. Apoi mai este şi numărul mare de maşini care zilnic trec prin vamă şi de aceea se creează acest aflux“, a declarat Titi Neţoiu, şeful Vămii PF I Mehedinţi.
Unii dintre cei care au aşteptat ore în şir la coadă lucrează în Serbia şi sunt nevoiţi să treacă prin vamă zilnic.
„Eu lucrez în Serbia şi în fiecare zi trebuie să trec prin vamă. Ni s-a spus că au o pană de curent. E coadă mare, până aproape de vama sârbilor. Asta e. Trebuie să aşteptăm“, a spus alt călător. Atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, cozile de maşini au fost destul de mari, astfel că aglomeraţia a continuat şi ieri.
Veştile nu sunt însă bune deloc, conducerea vămii anunţând că blocaje vor mai fi şi în următoarele zile pentru că se va turna covorul asfaltic în vamă şi două benzi vor fi închise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS