24.3 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalA furat informaţii despre 130 de milioane de carduri

A furat informaţii despre 130 de milioane de carduri

Un fost angajat al serviciilor secrete americane este acuzat de una dintre cele mai mari fraude informatice din istoria Statelor Unite – furtul informaţiilor privitoare la 130 de milioane de carduri de credit, informează cotidianul The Guardian în ediţia sa electronică.
Alberto Gonzales, de 28 de ani, originar din Miami, a pus la punct împreună cu doi complici ruşi o schemă prin care au reuşit să fure coordonatele a cel puţin 130 de milioane de conturi, de la câteva magazine mari şi companii de procesare a plăţilor. Ei au pătruns în bazele de date ale acestora, profitând de slăbiciunile reţelelor lor, vânzând apoi informaţiile bancare în toată lumea. Îşi instalaseră servere cu aceste informaţii în trei locuri din Statele Unite, precum şi în Letonia, Ucraina şi Olanda.
Gonzales, poreclit Soupnazi, a lucrat în serviciile secrete americane, unde se ocupa de combaterea atacurilor hackerilor, până când a fost descoperit că vindea informaţii celor vizaţi de anchete. El se află deja într-o închisoare din New York şi este acuzat împreună cu alte persoane de furtul datelor bancare a aproape 40 de milioane de oameni din toată lumea.
Dacă va fi condamnat, Gonzales riscă 20 de ani de închisoare.
Autorităţile americane acordă din ce în ce mai multă atenţie furtului de date bancare pe internet, infracţiunile de acest gen devenind tot mai numeroase. Preşedintele Barack Obama a creat recent un post de „cyber-ţar“ pentru a combate ameninţările la adresa reţelei guvernamentale, precum şi a celor private.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII