16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Greşeli feminine

Deşi se spune despre femei că sunt foarte atente atunci când vine vorba de corpul lor, acestea comit o serie de greşeli care le pot afecta sănătatea, fără ca macar să-şi dea seama, relatează yahoo.it

Atunci când merg la restaurant, cele mai multe dintre doamne preferă să îşi comande o salată, convinse fiind că aceasta este un aliment sănătos şi uşor, care nu va afecta în nici un fel lupta cu kilogramele. Acest lucru este adevărat doar atunci când salata este preparată acasă. În cazul în care o comandaţi la restaurant, atunci renunţaţi la sosuri, la crutoane, la bucăţile de pui sau de bacon. Toate acestea au un aport sporit de sare, grăsimi şi alţi nutrienţi nesănătoşi.
De asemenea, tot mai multe reprezentante ale sexului frumos, atunci când merg la sală, ascultă muzică la un volum destul de ridicat. Specialiştii avertizează ca volumul iPod-ului sau MP3-player-ului nu trebuie să fie mai mare de 85 de decibeli. În cazul în care depăşiţi această valoare, s-ar putea să aveţi probleme cu auzul mai devreme sau mai târziu.
De asemenea, atunci când merg la sală, majoritatea femeilor „nu trag de fiare“, convinse fiind că ridicarea greutăţilor este apanajul bărbaţilor. Însă pentru tonifierea şi modelarea corpului, ridicarea greutăţilor are rolul său. Veţi vedea că în primele săptămâni nu veţi pierde kilograme, dimpotrivă, însă cu timpul masa musculară se va mări şi veţi pierde din grăsimi. Atenţie însă să nu exageraţi: două-trei antrenamente de 30 de minute pe săptămână (în zile neconsecutive) sunt suficiente pentru a tonifia musculatura.
Chiar dacă sunt permanent animate de dorinţa de a slăbi, doamnele cam evită întâlnirea cu cântarul. Însă dacă ştiţi permanent ce greutate aveţi, veţi fi mai motivate. La fel de adevărat este că nu trebuie nici să exageraţi. „Întâlnirea“ cu cântarul în fiecare zi poate avea efectul contrar. Dacă doriţi să vă ţineţi greutatea sub control, este necesar să vă cântăriţi o dată pe lună, de fiecare dată dimineaţa.

Aşa nu!

Multe femei nu își dau cu suficientă cremă de protecţie solară. Deşi sunt perfect conştiente de cât de importantă este aceasta pentru piele, 25 la sută dintre femei aplică o cantitate mult prea mică de cremă. Cantitatea optimă pentru o aplicare este aproximativ 30 ml. Pentru a aplica corect crema trebuie utilizate doar vârfurile degetelor, nu întreaga palmă. Lista greşelilor comise de doamne este continuată cu obiceiul acestora de a ignora durerile. Cele mai multe femei ignoră oboseala cronică, problemele ginecologice, durerile etc. Însă atunci când copilul sau soţul acuză vreun simptom de boală, sunt imediat cu ei la medic. De asemenea, potrivit statisticilor, 20% dintre femei dorm mai puţin de șase ore, iar 28% mai puţin de opt ore. Privarea de somn are consecinţe grave: boli de inimă, dezechilibre hormonale, încetinirea metabolismului, diabet de tip 2, anxietate, depresii, insomnii. Doamnele cochete consideră ochelarii un obstacol în calea frumuseţii, aşa că preferă să se orienteze spre lentilele de contact. Acestea nu sunt însă făcute să fie folosite oricând, oricum. Dacă nu vă simţiţi bine, sunteţi răcită etc., trebuie să treceţi imediat la ochelari. Lentilele de contact împiedică ochiul să producă lacrimi, ceea ce poate duce la apariţia infecțiilor, a conjunctivitelor şi a deshidratării ochilor. Lentilele de contact trebuie purtate numai atunci când starea de sănătate este bună.

Obiceiuri nesănătoase

Cele mai multe dintre femei preferă să conducă, pe cât posibil, cu ferestrele deschise la maşină. În opinia specialiştilor, aceasta este o greşeală la fel de mare ca fumatul. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din California, dacă aveţi geamurile închise şi folosiţi aerul condiţionat, respiraţi doar 6% din aerul poluat din trafic, în caz contrar ajungeţi să respiraţi 45% din aerul de afară.
Un alt obicei la care ar trebui să renunţe doamnele ar fi corsetele şi centurile menite să subţieze talia. Acestea pot provoca dificultăţi de respiraţie, iar uneori se ajunge chiar la stări de leşin. Ca să nu mai vorbim de pantofii cu toc, una dintre marile slăbiciuni ale doamnelor, care vă afectează postura şi pot da dureri de spate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS