15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPiept de pui „rubin“ cu orez

Piept de pui „rubin“ cu orez

Ingrediente: un piept de pui, orez, un morcov, un dovlecel, conopidă, fasole verde, muştar, sos de soia, paprica, praf de usturoi.
Pieptul de pui îl batem uşor cu ciocanul de şniţele şi îl tăiem felii. Le tăvălim bine printr-un amestec de vegeta, paprica, praf de usturoi şi o lingură de ulei de măsline şi le dăm la frigider pentru 30 de minute. Înfigem feliile de carne pe frigărui de bambus, apoi le ungem cu o marinată făcută dintr-o lingură de muştar de dijon şi o linguriţă de sos de soia. Le mai lăsăm 5 minute, după care le băgăm la cuptor pentru circa o jumătate de oră. Într-o tigaie punem două linguri de ulei de măsline şi un praf de vegeta sau numai sare, adăugăm legumele tocate, le prăjim până se înmoaie puţin, apoi le scoatem pe o farfurie. În uleiul rămas turnăm o lingură de sos de soia şi punem orezul fiert şi scurs. Îl călim aproximativ 3 minute, adăugăm şi legumele şi mai prăjim cât să se contopească aromele. Se aşază orezul cu legume pe un platou, iar deasupra se pun frigăruile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS