20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPatru doljeni, reţinuţi pentru trafic de droguri

Patru doljeni, reţinuţi pentru trafic de droguri

Procurorii DIICOT au dispus, marţi, reţinerea a trei inculpați, acuzaţi de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc. Potrivit anchetatorilor, inculpaţii au vândut cocaină consumatorilor din judeţul Dolj. Un alt inculpat, care execută o pedeapsă primită în alt dosar, este cuzat şi de trafic de minori şi proxenetism.

Anchetaorii au explicat că gruparea infracţională era specializată în vânzarea de cocaină.
„În perioada mai 2023 – mai 2024, în cadrul grupului infracțional organizat constituit în scopul obținerii de beneficii materiale din comercializarea unor substanțe stupefiante, patru inculpați (unul aflat în executarea unei pedepse cu închisoarea) au deținut, intermediat și vândut direct diferite cantități de cocaină către consumatori de pe raza județului Dolj, pentru sume cuprinse între 700 și 1.500 lei.
În sarcina inculpatului încarcerat s-a reținut și săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism. Din cercetări a rezultat că, începând cu luna ianuarie 2024, inclusiv în perioada în care era încarcerat, a controlat activitatea infracțională de prostituție a două persoane (dintre care una minoră), în scopul obținerii în mod facil a unor venituri materiale”, au explicat anchetatorii.
În urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate diferite cantități de cocaină și canabis, precum și alte mijloace de probă. Procurorii au mai transmis că inculpaţii urma să fie duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Citeşte şi: Patru ani de închisoare pentru şapte kilograme de canabis

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS