25.1 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPatru ani de închisoare pentru şapte kilograme de canabis

Patru ani de închisoare pentru şapte kilograme de canabis

Curtea de Apel Craiova a respins apelul formulat de un bărbat de 34 de ani, condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de droguri de risc. Potrivit anchetatorilor, bărbatul a fost prins în flagrant, în timp ce vindea şapte kilograme de canabis cu suma de 13.000 de euro. Acţiunea de prindere în flagrant a fost organizată de oamenii legii în aprilie 2023. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Procurorii DIICOT au precizat că drogururile au fost cultivate de bărbatul care încerca să le vândă.
„În cauză, s-a reținut faptul că, începând cu vara anului 2022, bărbatul ar fi înființat o cultură outdoor de canabis, în grădina unei case din mediul rural, cultură pe care ar fi întreținut-o și din care ar fi recoltat și pus în vânzare canabis către consumatori din județul Dolj. În dimineața de 10 aprilie 2023, bărbatul a fost prins în flagrant delict în momentul punerii în vânzare a aproximativ şapte kilograme de canabis pentru 13.000 de euro.
Ulterior, au fost puse în executare cinci mandate de percheziție domiciliară, toate în județul Dolj. Au fost descoperite și ridicate alte 2,2 kilograme de canabis, un cântar de precizie cu urme de materie vegetală, precum și două telefoane mobile”, au precizat anchetatorii.
Tot pe 10 aprilie, inculpatul a fost reţinut de procurorii DIICOT. O zi mai târziu, bărbatul de 34 de ani a fost arestat preventiv. Mandatul de arestare a fost emis de Tribunalul Dolj.

Patru ani de închisoare pentru trafic de droguri

Inculpatul a fost trimis în judecată în iunie 2023, în stare de arest preventiv. A fost acuzat de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat pe 19 ianuarie 2024. Inculpatul a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Instanţa a mai dispus ca inculpatul să rămână în continuare în arest, dar şi confiscarea sumelor de bani obţinute din vânzarea drogurilor.


Judecătorii au menţinut sechestrul pus pe un autoturism Audi A4, proprietatea bărbatului. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Săptămâna trecută, instanţa a respins ca nefondat apelul formulat de inculpat. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă, aşa că bărbatul urmează să execute pedeapsa stabilită de Tribunalul Dolj.
Din pedeapsă se scade perioada petrecută de inculpat în arest preventiv (10 aprilie 2023 – 10 mai 2024).

Citeşte şi: Bărbat din Sadova, condamnat după ce a agresat o poliţistă şi un jandarm

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS