16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBărbat din Sadova, condamnat după ce a agresat o poliţistă şi un jandarm

Bărbat din Sadova, condamnat după ce a agresat o poliţistă şi un jandarm

Judecătoria Craiova a condamnat la un an şi trei luni de închisoare un bărbat de 34 de ani, din Sadova, deferit justiţiei pentru comiterea a două infracţiuni de ultraj. Potrivit anchetatorilor, pe data de 4 ianuarie, bărbatul a agresat o poliţistă şi un jandarm. Aceştia din urmă fuseseră chemaţi de tatăl inculpatului, care sesizase că fusese dat afara din casă de bărbatul de 34 de ani. Instanţa a mai dispus ca inculpatul să rămână în continuare în arest preventiv.

Anchetatorii au stabilit că, în 2023, între inculpat şi păriţii săi au apărut neînţelegeri şi discuţii. Şi asta pentru că bărbatul ar fi vrut ca părinţii săi să vândă casa în care locuiau.
„În acest context, în data de 04.01.2024, după prânz, inculpatul a început să provoace din nou scandal, solicitându-le părinţilor săi îşi vândă locuinţa, cerere refuzată şi de această dată de cei din urmă. Urmare a acestui fapt, inculpatul i-a îndepărtat pe cei doi din imobilul pe care îl foloseau în comun şi, totodată, a distrus şi telefonul mobil al tatălui său, astfel încât acesta să nu poată sesiza organele de poliţie”, au susţinut anchetatorii.
Ulterior, tatăl bărbatului a mers la un vecin şi a sunat la poliţie. La adresa indicată a fost trimis un echipaj format dintr-o poliţistă şi un jandarm.

Poliţistă trasă de păr, jandarm lovit cu picioarele

După ce oamenii legii au intrat în imobil, scandalul a continuat. Atunci când bărbatul a încercat să îşi sugrume mama, oamenii legii au intervenit. „Observând acţiunea violentă a inculpatului, persoanele vătămate au intervenit imediat(…). Persoanele vătămate au reuşit să desprindă braţele inculpatului de la gâtul martorei, după care au încercat să îl imobilizeze la sol cu faţa în jos, acţiune pe care însă nu au reuşit-o în condiţiile în care inculpatul a opus rezistenţă, împingând cu genunchii într-o masă care se afla în holul casei(…).

Inculpatul a reuşit să se elibereze şi din mâinile persoanei vătămate, după care s-a apropiat de persoana vătămată, pe care a prins-o şi a început să o tragă de păr. Fiind prinsă de păr, persoana vătămată a încercat să iasă din holul casei, lăsând capul în jos, aceasta fiind urmată de către inculpat şi de persoana vătămată. În momentul deplasării spre exteriorul casei, inculpatul ţinea cu o mână pe persoana vătămată de păr şi cu cealaltă o lovea în zona capului. De asemenea, cu amândouă picioarele, inculpatul o lovea pe persoana vătămată anterior menţionată în zona picioarelor”, au explicat anchetatorii.
În final, bărbatul a fost imobilizat de poliţistă, care a folosit sprayul din dotare.

Bărbat din Sadoca, condamnat cu executare

Bărbatul de 34 de ani a fost deferit justiţiei pe 31 ianuarie, în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat săptămâna trecută. Inculpatul şi-a recunoscut faptele şi a fost condamnat la 1 an şi 3 luni închisoare pentru ultraj. Pedeapsa este cu executare. Judecătorii au susţinut că se impune menţinerea arestului preventiv faţă de inculpat.

„Cu privire la starea de arest preventiv, instanţa reţine că subzistă temeiurile avute în vedere la luarea măsurii preventive, aceasta fiind, în continuare, necesară pentru a preveni riscul comiterii de noi infracţiuni şi pentru buna desfăşurare a procesului penal până la soluţionarea definitivă a cauzei. Totodată, măsura arestului preventiv se reţine ca fiind proporţională cu gravitatea acuzaţiei aduse inculpatului”, se arată în hotărârea instanţei. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de părţile din dosar.

Citeşte şi: Bărbat acuzat de act sexual cu o minoră, după gratii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS