20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaFilarmonica Oltenia Craiova: Violin Rhapsody cu Sarah Nemțanu, vioara din filmul Concertul

Filarmonica Oltenia Craiova: Violin Rhapsody cu Sarah Nemțanu, vioara din filmul Concertul

Artiștii Filarmonicii Oltenia orezintă, mâine de la ora 19.00, Violin Rhapsody, un eveniment muzical de excepție. Orchestra Filarmonicii Oltenia, sub bagheta dirijorului Sebastian Perłowski din Polonia, va fi însoțită de renumita violonistă Sarah Nemțanu .

Programul serii va cuprinde lucrări remarcabile din repertoriul clasic, interpretate cu pasiune:

  • Giuseppe Verdi: Uvertura operei „Forța destinului”
  • Maurice Ravel: „Tzigane” pentru vioară și orchestră
  • Pablo de Sarasate: Melodii lăutărești pentru vioară și orchestră
  • Jules Massenet: Meditație pentru vioară și orchestră din opera „Thaïs”
  • Mieczysław Karłowicz: Simfonia în Mi minor

Sarah Nemțanu

Sarah Nemțanu, celebră pentru interpretarea sa din filmul „Concertul” (2009) de Radu Mihăileanu, va fi solista serii, aducând publicului o experiență muzicală de neuitat. Concertmaestru al Orchestrei Naționale a Franței de peste 15 ani, la vremea respectivă, a fost cea mai tânără artistă care ocupa acest loc.

Într-un interviu publicat în  „Le Figaro”, Sarah Nemţanu declara despre filmul „Concertul”: … “mulţi spectatori au fost atât de emoţionaţi de muzica lui Ceaikovski. Au aşteptat finalul genericului filmului ca să afle numele lucrării şi al interpretului. De altfel, primesc şi astăzi sute de mesaje pe Facebook de la persoane care mă felicită. Mă întreabă unde pot veni să mă asculte”.

Sebastian Perłowski

Dirijorul Sebastian Perłowski, câștigător al unor competiții internaționale de prestigiu și recunoscut pentru contribuția sa la scena muzicală poloneză, va conduce orchestra cu eleganță și virtuozitate. A fost nominalizat pentru premiul  „Cel mai bun dirijor al Operei din Cracovia” și a înregistrat pentru casele de discuri ECM, DUX și Kameny. Este profesor la Academia de Muzică din Katowice și Director Artistic adjunct la Opera din Poznań/ Polonia.

Citește și: Dublă lansare de carte la Muzeul Cărții și Exilului Românesc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS