19.4 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) 62 de sirieni ascunși în două mijloace de transport, descoperiți la Calafat

(VIDEO) 62 de sirieni ascunși în două mijloace de transport, descoperiți la Calafat

-

Polițiștii din Calafat au depistat în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, 62 cetăţeni sirieni ascunși într-un loc special amenajat în semiremorca unui ansamblu rutier, precum și în interiorul compartimentului de marfă al unui autocamion.

În Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean lituanian, de 33 de ani, aflat la volanul unui ansamblu rutier, înmatriculat în Lituania. Conform documentelor prezentate, șoferul transporta saci cu pământ pentru flori și scoarță decorativă, pe ruta Bulgaria-Ungaria.

În interiorul semiremorcii a fost descoperit un loc special amenajat, realizat din panouri din lemn, prevăzut cu guri de aerisire, unde exista suspiciunea că sunt persoane ascunse.

După deschiderea locașului de ascundere, au fost descoperite 33 de persoane, 31 de bărbați și două femei. În urma controlului corporal, al bagajelor și al mijlocului de transport, nu au fost descoperite documente care să ateste identitatea acestora.

În cadrul cercetărilor, persoanele au declarat verbal că sunt cetățeni de origine siriană. Șoferul lituanian a declarat că a lăsat ansamblul rutier în localitatea Sofia, din Bulgaria, pentru a fi încărcat, de unde l-a preluat a doua zi, neparticipând la încărcarea mărfii.

Alt transport

Ieri, în jurul orei 19.15, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean turc, de 48 de ani, care conducea un autocamion, înmatriculat în Turcia. Șoferul transporta piese de mobilier pe ruta Turcia-Germania, având sigiliul vamal aplicat de Turcia.

În urma analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autocamionului, constatând că sigiliul vamal a fost rupt și lipit. Colegii noștri au procedat la desigilarea compartimentului marfă, ocazie cu care au descoperit ascunse în interior 29 persoane, 27 de bărbați și două femei.

Nu au fost descoperite documentele de identitate ale persoanelor în cauză, aceștia declarând verbal că sunt cetățeni sirieni și s-au urcat în autocamion într-o parcare din localitatea Sofia, din Bulgaria.

Față de șoferul turc a fost instituită măsura de nepermitere a intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de 5 ani.

Toți cei 62 de cetățeni sirieni, șoferii și mijloacele de transport au fost preluate de reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare.

Citește și:  (VIDEO) Atacatorul lui Robert Fico a vorbit după ce l-a împușcat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Motociclist în vârstă de 17 ani, lovit de o...

Un tânăr de 17 ani a ajuns marți seară...

ȘTIRI GdS