20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropa(VIDEO) Atacatorul lui Robert Fico a vorbit după ce l-a împușcat

(VIDEO) Atacatorul lui Robert Fico a vorbit după ce l-a împușcat

-

Pe rețelele de socializare a apărut un filmuleț în care se exprimă însuși asasinul Juraj Cintula care povestește de ce l-a atacat pe premier.

„Nu sunt de acord cu politica guvernului. A fost eliminată mass-media. De ce este atacată RTVS, de ce este dat afară Mazák din poziţia sa”, a spus bărbatul l-a împuşcat pe premierul slovac Robert Fico.

Martorii au afirmat pe internet că suspectul, identificat cu iniţialele J.C., a strigat mai întâi la Robert Fico, care s-a apropiat de el pentru a-i strânge mâna. Apoi ar fi urmat focurile de armă. Bărbatul a fost imobilizat de poliţie imediat după atac. În prezent, el se află în arest, iar Agenţia Naţională de Combatere a Criminalităţii a preluat cazul.

Aktuality.sk l-a contactat pe fiul presupusului atacator. Acesta s-a declarat şocat de situaţie. El a confirmat că tatăl său deţinea arma în mod legal.

„Nu am absolut nicio idee despre ce intenţiona tata, ce plănuia, de ce s-a întâmplat acest lucru”, a mărturisit fiul. Întrebat dacă bărbatul îl ura pe premier, fiul a răspuns: „Să o spunem aşa – nu l-a votat. Asta e tot ce pot spune despre asta”.

El a negat însă că tatăl său, ar fi menţionat vreodată în mod deschis atacarea sau lichidarea politicianului. El a negat, de asemenea, că bărbatul de 71 de ani ar fi fost un pacient psihiatric. „Poate că a existat un scurtcircuit, nu ştiu. El este mai agitat, dar că s-ar fi ocupat de el un psihiatru sau lucruri de genul acesta, nu”, a spus interlocutorul.

În 2016, atacatorul a fost victimă

Suspectul are înclinaţii artistice şi avea mai multe colecţii de poezii publicate. În 2016, a lucrat pentru un serviciu de securitate privat. La acea vreme, el însuşi a fost victima unui atac într-un centru comercial din Levice. La lăsarea serii, un bărbat mai tânăr, aparent sub influenţa stupefiantelor, a intrat în magazin şi l-a agresat pe Juraj Cintula.

Aktuality.sk l-a contactat, de asemenea, pe un vechi cunoscut al suspectului, cu care acesta a cofondat, culmea, Mişcarea Anti-Violenţă. „A fost un partid pe care l-am fondat împotriva oricărei forme de violenţă, cred că după incidentul în care un filipinez a fost bătut până la moarte”, spune bărbatul, care este vecin cu suspectul şi care a promovat şi operele literare ale acestuia.

Citește și: Premierul Slovaciei, Robert Fico, împușcat de mai multe ori într-un atac „motivat politic”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Momente inedite la Paris! Nadia Comăneci a dus Flacăra...

Update: Seara s-a încheiat cu un show plin de...

ȘTIRI GdS