10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePericol în Parcul „Puşkin“

Pericol în Parcul „Puşkin“

Craiovenii care îşi fac siesta sau îşi duc, zilnic, copiii la joacă, în Parcul „Puşkin“, trag un semnal de alarmă cu privire la stâlpii de iluminat de aici. Aceştia sunt un real pericol, mai ales pentru micuţi, care se joacă în apropierea lor. La fel de periculoşi sunt şi stâlpii care asigură iluminatul stradal din imediata vecinătate a parcului. Mulţi dintre ei sunt vechi, roşi de rugină la bază, din care cauză abia se mai ţin. Cineva „inventiv“ a înfăşurat unul dintre stâlpi cu scoci ca să nu cedeze. Un alt stâlp este învelit, tot la bază, cu o fâşie de tablă. Dar cel mai grav este că, pe una dintre aleile parcului, stâlpii au branşamente electrice aeriene, deşi ei sunt proiectaţi pentru branşamente subterante. Probabil că administraţia locală s-a zgârcit la bani şi nu a investit în refacerea reţelelor subterane. Şi cum parcul nu putea să rămână în beznă, s-au făcut improvizaţii, adică s-a trecut la branşamente aeriene. Firele electrice pleacă din nişa unui stâlp, sunt înfăşurate în jurul acestuia până la lampa de iluminat, apoi fac legătura cu alt stâlp printre crengile copacilor. Situaţia a fost explicată de un specialist din cadrul companiei Luxten. „În zona Parcului «Puşkin» sunt mai mulţi stâlpi vechi, aceştia trebuie schimbaţi. Probabil că la vremea respectivă primăria nu a considerat că este o prioritate şi nu a alocat fonduri. Cu privire la cei din incinta parcului, acolo este reţea electrică subterană. Aceasta este probabil distrusă undeva şi proprietarul, primăria, nu a avut fondurile necesare pentru refacere. S-a ales varianta aeriană. Nu ştiu dacă în această formă, cu firele electrice înfăşurate pe stâlpi, prezintă un pericol, dar ar fi bine să se revină la reţeaua subterană“.

Sunaţi la Telefonul cetăţeanului pentru stâlpul din parc

Ieri, la ora prânzului, Parcul „Puşkin“ era plin de copii la locurile de joacă, de tineri şi persoane vârstnice ieşite la plimbare, la o tablă şi la o conversaţie cu prietenii. Oamenii percep pericolul, dar ridică din umeri. Nu depinde de ei, chiar dacă este riscant, mai ales pentru micuţii zglobii. Mamele sunt vigilente, dar nu se ştie niciodată. „Am văzut şi noi aceşti stâlpi. Eu îmi ţin nepotul mai departe. Nu ştiu cât de bine sunt izolate firele alea din jurul stâlpilor. Dacă merge copilul şi pune mâna şi nu sunt bine izolate?! Mai sunt şi din metal. Răul vine repede. Cei care îngrijesc parcul, cei de la primărie, cine este responsabil trebuie să îndrepte aceste lucruri“, este de părere Tatiana Gherghe, o craioveancă aflată ieri în Parcul „Puşkin“ cu nepoţelul de câţiva anişori.
Alţi părinţi reclamă faptul că unii dintre stâlpii din parc sunt dislocaţi din locul lor şi înclinaţi. Pot să cadă în orice moment. „Să vă arăt stâlpul de lângă gardul viu. Abia se ţine. Dacă scapă un copil acolo? Ei obişnuiesc să se ţină cu mânuţele şi să se învârtă în jurul stâlpilor. Sau bate vântul şi trage firele, şi totodată trânteşte stâlpul peste băncile din apropiere. Nu ştiu, multă lume vine aici. Cei responsabili trebuie să înlocuiască aceşti stâlpi, să se îngrijească de ei. Dar ştiţi când vor lua măsuri? Când o să se întâmple un accident, o electrocutare!“, a spus Tudor Codoba, un bărbat care se plimba agale pe aleile parcului.
Cei de la primărie îi îndeamnă pe craiovenii nemulţumiţi să sune la Telefonul cetăţeanului ca să se rezolve această problemă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS