25.1 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia: Un bloc de apartamente s-a prăbușit parțial, după bombardare. Sunt cel puțin 13 morți

Rusia: Un bloc de apartamente s-a prăbușit parțial, după bombardare. Sunt cel puțin 13 morți

Un bloc de apartamente s-a prăbușit parțial, duminică, în orașul de graniță rusesc Belgorod. Sunt cel puțin 13 morți și 20 de răniți. Oficialii au dat vina pe bombardamentele ucrainene pentru distrugerea clădirii, potrivit AP News.

Imaginile online i-au arătat pe salvatori căutând supraviețuitori printre rămășițele casei scărilor clădirii, apoi fugind de la fața locului, când o parte a acoperișului s-a prăbușit la pământ.

Într-o declarație, Comitetul de Investigații al Rusiei a declarat că blocul de 10 etaje a fost lovit de bombardamentele ucrainene. S-a spus că printre dărâmături erau morți și răniți, dar nu a oferit alte detalii.

Ministerul rus al Sănătății a declarat că cel puțin 17 persoane au fost rănite în urma prăbușirii. Se desfășurau operațiuni de salvare.

Alerte repetate de raid aerian au fost emise în regiunea Belgorod duminică dimineață. Orașul Belgorod a fost de asemenea sub foc sâmbătă seara, omorând o persoană și rănind încă 29, a declarat guvernatorul local Vyacheslav Gladkov.
Alertele de raid aerian au continuat în Belgorod în timp ce salvatorii lucrau.

Orașele din vestul Rusiei au fost atacate regulat de drone din mai 2023, oficialii ruși dând vina pe Kiev. Oficialii ucraineni nu recunosc niciodată responsabilitatea pentru atacurile asupra teritoriului rus sau în Peninsula Crimeea.

Regiunea Belgorod, la granița de vest a Rusiei, a fost ținta unui număr mare de lovituri. Deși majoritatea bombardamentelor transfrontaliere sunt observate în zonele rurale, au fost observate atacuri și asupra capitalei regiunii. În decembrie 2023, bombardamentele din inima orașului Belgorod au ucis 25 de persoane, ceea ce a determinat autoritățile să înceapă să ridice adăposturi publice.

Citește și: Cine este Andrei Belousov, alegerea lui Putin ca ministru al Apărării?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS