17.8 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri„Sunt singurul candidat la Primăria Craiova care nu are interese imobiliare” - Interviu cu Nicolae Giugea, candidatul PNL la Primăria Craiova

„Sunt singurul candidat la Primăria Craiova care nu are interese imobiliare” – Interviu cu Nicolae Giugea, candidatul PNL la Primăria Craiova

Reporter: Domnule Giugea, de ce ați decis să intrați în competiția pentru Primăria Craiova?

Nicolae Giugea: Primul motiv și poate cel mai important ar fi acela că sunt profund nemulțumit de direcția în care se îndreaptă orașul nostru. În ultimii 12 ani de zile, Craiova a încăput pe mâna unui grup de interese care acționează după propriile legi, în disprețul cetățenilor. Dincolo de spoiala de care actuala administrație face paradă, adevărul este că orașul nostru se depopulează într-un ritm accelerat. La fiecare două ore, un craiovean pleacă din oraş definitiv! De ce credeți că se întâmplă asta, dacă lucrurile sunt așa de roz, cum susține administrația actuală?

Reporter: De ce considerați că sunteți singura alternativă reală la actuala administrație?

Nicolae Giugea: Pentru că sunt singurul candidat care nu are interese imobiliare. Dacă priviți actuala luptă pentru Primăria Craiova, și faceți acest lucru cu detașare și imparțialitate, veți vedea că, în afară de mine, asistăm de fapt la o luptă între grupuri de interese imobiliare. Sub administrația din ultimii 12 ani, Craiova a devenit un adevărat paradis al afacerilor dubioase. Sunt demolate case de patrimoniu, sunt desființate spații verzi, sunt distruse zone istorice, totul în interesul câtorva oameni. Iar interesele acestor oameni sunt apărate de unii din Primărie. Îi vezi cum vin la inaugurări cu haine, pantofi, ceasuri și genți de zeci de mii de euro. Totul din salariile lor de bugetari. Se cred stăpâni peste oraș și îi sfidează pe craiovenii care muncesc onest.

S-a format o adevărată caracatiță care sufocă bugetul Craiovei. Iar cine îndrăznește să spună ceva, cine nu se aliniază odelor care ne fac să părem a fi în Coreea de Nord, este imediat taxat de locotenenții zeloși ai puterii, care speră să prindă și ei câteva frimituri de la masa stăpânilor.

Reporter: Care credeți că sunt principalele probleme ale Craiovei?

Nicolae Giugea: Este o întrebare foarte dificilă, pentru că orașul nostru are probleme atât de mari, încât este greu de spus ce este mai urgent. În ultimii 12 ani nu s-a făcut nicio investiție în sistemul de termoficare, care este aproape de colaps. Suntem singurul oraș care are groapa de gunoi în intravilan. Nu avem un spital de pediatrie, iar spitalele din subordinea Primăriei nu au dotările necesare. Plătim cele mai scumpe utilități din țară – apă caldă, căldură, gunoi, parcare. Nu s-a construit nicio creșă, iar grădinițele care trebuiau renovate sunt abandonate în stadiul de șantier. Nu există locuri de muncă bine plătite și, de aceea, tinerii pleacă din oraș. Traficul este un adevărat coșmar, mai ales la orele de vârf. Și aș putea continua mult și bine.

Reporter: Ce este de făcut?

Nicolae Giugea: Soluții există pentru fiecare dintre aceste probleme și le voi prezenta pe parcursul campaniei. Ele au fost elaborate de specialiștii care formează echipa PNL și care au expertiza necesară. De exemplu, pentru rezolvarea problemei traficului și a parcărilor, a fost elaborat un studiu care indică faptul că sunt necesare soluții de fluidizare a traficului la intrările în oraș. De asemenea, este necesară construirea de parcări în fiecare cartier.
Pentru termoficare, trebuie făcute investiții imediate în rețeua primară și secundară și trebuie reabilitate punctele termice. În domeniul sănătății, este nevoie de construirea unui spital de pedatrie și de dotarea spitalelor existente. Fiecare problemă are o soluție. Nu imediată, poate nici într-un mandat. Dar, dacă începem acum, putem pune Craiova pe drumul corect. Și totul pornește cu aducerea unor oameni competenți în posturile de decizie.

Reporter: Ce le-ați transmite craiovenilor la început de campanie?

Nicolae Giugea: Va fi o campanie dură, cu atacuri suburbane, așa cum adversarii noștri ne-au obișnuit. Le-aș spune craiovenilor să treacă dincolo de aparențe, să vadă adevărul din spatele minciunilor de campanie. Și să voteze așa cum îi îndeamnă conștiința, cu gândul la viitorul Craiovei, adică la viitorul lor și al copiilor. Orașul nostru a mai pierdut câteva ocazii de dezvoltare.
Să nu mai pierdem încă una!

CITEŞTE ŞI: Liberalul Nicușor Roșca: Clădim împreună o comunitate de care să fim mândri

Cod AEP 21240015

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS