31.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea Prefecturii Mehedinti a depus declaratiile de avere

Conducerea Prefecturii Mehedinti a depus declaratiile de avere

• Prefectul Dan Trancota are un apartament de 72 mp si o Dacia 1310 din 1998 • Secretarul general Nicolae Draghiea are un apartament, un teren agricol si o Dacia 1310 din 1996
• Subprefectul Constantin Bulica are si el un apartament, o Dacie si o casa de la soacra

Pentru ca astazi expira termenul limita, conducerea Prefecturii Mehedinti a depus ieri declaratiile de avere, potrivit pachetului de legi anticoruptie, adoptat de Parlamentul Romaniei.

Potrivit declaratiilor depuse, prefectul judetului Mehedinti, Dan Trancota, detine un apartament in orasul Vinju Mare, cumparat in 1991. Locuinta prefectului are o suprafata de 72 de metri patrati si are o valoare de impozitare de 500.000 de lei. Dan Trancota mai detine un autoturism Dacia 1310, an de fabricatie 1998, si nu are conturi bancare cu sume in valuta, alte proprietati, spatii comerciale sau de productie. Nici secretarul general al Prefecturii Mehedinti, Nicolae Draghiea, nu se poate lauda cu o avere foarte mare.

Potrivit declaratiei sale de avere, Draghiea detine un teren agricol, din 2001, in suprafata de 845 de metri patrati si cu o valoare de impozitare de 200.000 de lei. Nicolae Draghiea mai detine un apartament, cumparat in 1991, in suprafata de 65 de metri patrati, cu o valoare de impozitare de 500.000 de lei, dar si un autoturism Dacia 1310, mai vechi decit al prefectului, respectiv din 1996. Din conducerea Prefecturii Mehedinti, se pare ca averea cea mai „mare“ declarata o detine subprefectul Constantin Bulica. Acesta are, pe linga un apartament si un autoturism Dacia 1310, si o casa in Drobeta Turnu Severin.

„Am incheiat un contract de vinzare-cumparare cu soacra, care ne-a vindut o casa. Contractul are si o clauza de intretinere“, a spus Constantin Bulica. Potrivit secretarului general al Prefecturii Mehedinti, declaratiile de avere vor fi publicate pe internet si in Monitorul Oficial. La jumatatea acestei saptamini, prefectura va face publica lista incompatibilitatilor.

Potrivit pachetului de legi anticoruptie, astazi este termenul-limita pentru declararea averilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS