25.5 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcurentii craioveni sint nevoiti sa plece la Campionatele Europene pe banii lor

Concurentii craioveni sint nevoiti sa plece la Campionatele Europene pe banii lor

Una dintre cele mai bune echipe de karate din tara, cea a Liceului cu Program Sportiv «Petrache Triscu» din Craiova, isi cauta cu disperare sponsori pentru a putea participa la Campionatele Europene de la Vilnius (Lituania), pentru ca federatia romana de specialitate nu are fondurile necesare asigurarii transportului concurentilor.

Echipa de karate a Liceului cu Program Sportiv (LPS) „Petrache Triscu“ din Craiova s-a intors cu doua medalii de bronz de la finalele Campionatului National de Karate Traditional – copii si cadeti, desfasurate intre 18-20 mai la Odorheiu Secuiesc. Craioveanul Cosmin Gramada, elev in clasa a VIII-a, a obtinut locul al III-lea la proba de kata individual masculin cadeti, iar Virgil Petcu, Bogdan Buzescu si Mihai Mendea – toti elevi in clasa a IV-a la Scoala nr.36 din Craiova – au format echipa care a primit premiul al III-lea la kata sincron masculin copii.

„Rezultatele consider ca sint foarte bune, avind in vedere ca Gramada Cosmin a avut de infruntat alti 47 de concurenti, iar echipa de copii a iesit a treia din 14 participante“, a declarat prof Daniel Antici, antrenorul echipei de karate traditional a LPS „Petrache Triscu“.

Componentii echipei nationale trebuie sa ajunga la Vilnius pe banii parintilor

Dupa rezultatele notabile obtinute la finalele nationale, pasul urmator pentru titrata echipa de karate din Craiova ar fi obtinerea unor rezultate bune la Campionatele Europene pentru juniori, tineret si seniori. Pentru Europene – care urmeaza a se desfasura la Vilnius (Lituania), incepind cu 20 iunie – din echipa LPS „Petrache Triscu“ au fost deja selectionati in reprezentativa Romaniei trei concurenti: Oana Balan, Dragos Balan si Mihai Brisca. Deplasarea lor la Campionatele Europene este insa sub semnul incertitudinii, pentru ca elevii craioveni selectionati vor fi nevoiti… sa-si plateasca singuri deplasarea. Iar asta pentru ca federatia romana de specialitate nu a gasit surse de finantare pentru transportul celor care ne reprezinta tara la Europene.

„Asa sta situatia. Federatia nu are bani pentru a suporta transportul pina la Vilnius pentru concurenti, asa ca elevii nostri ar fi nevoiti sa-si plateasca fiecare drumul. Insa un bilet dus-intors cu trenul – cel mai ieftin mijloc de transport pina in Lituania – costa circa 400 de euro, o suma enorma pe care este greu de crezut ca parintii si-o pot permite. De aceea, noi speram sa gasim sponsori care ar putea sustine financiar participarea sportivilor craioveni la Campionatele Europene de karate“, a mentionat antrenorul Daniel Antici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS