10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateApartamentele din Tirgu Jiu sint din ce in ce mai scumpe

Apartamentele din Tirgu Jiu sint din ce in ce mai scumpe

Un apartament cu patru camere, situat ultracentral, s-a vindut cu 25.000 de dolari

„Piata imobiliara din Tirgu Jiu este foarte imprevizibila“, spun agentii imobiliari. Pretul locuintelor a inregistrat in ultima jumatate de an o crestere de aproximativ 30%.

In toamna trecuta, pe piata s-a constatat o crestere brusca a preturilor la locuinte. Cei care lucreaza in acest domeniu spun ca, in prezent, in Tirgu Jiu preturile sint similare cu cele din orasele mult mai dezvoltate: Timisoara sau Craiova. „Motivul este unul singur: cererea depaseste cu mult oferta. Cei care vind tin la pret si, in cele din urma, reusesc sa obtina suma dorita. Exista si situatii in care cererile sint exagerate, dar dupa o perioada de timp, cind vede ca nu are nici un client, vinzatorul mai lasa din pret“, a spus Maria Pitea, agent imobiliar.

Costul locuintelor variaza in functie de zona si de confort. O garsoniera poate fi vinduta cu 120 de milioane intr-o zona proasta, iar pretul se dubleaza daca este situata ultracentral. Un apartament cu doua camere poate ajunge si la 400 de milioane daca este situat in centrul orasului.

„Piata variaza si de la o zi la alta. Am vindut un apartament cu patru camere ultracentral cu 25.000 de dolari si poate a doua zi, in blocul de alaturi, nu s-a vindut unul asemanator nici cu 20.000 de dolari. Apartamentele cu patru camere sint in general cautate de oamenii cu bani si numai in centru“, spun agentii imobiliari.

Doar un sfert din tranzactiile imobiliare se fac prin intermediul agentiilor

Oamenii din Tirgu Jiu nu au prea multe cunostinte in ceea ce priveste domeniul imobiliar. Multi dintre ei nu au incredere in agentiile de profil si prefera sa incerce sa-si vinda singuri imobilele sau terenurile pe care le detin.

Doar un sfert din tranzactiile care au loc anual pe piata din Tirgu Jiu sint intermediate de o agentie imobiliara. „Cind a aparut prima agentie imobiliara in oras, oamenii nici nu stiau cu ce se ocupa. Am avut mult de luptat ca sa-i educam si sa-i facem sa-si dea seama ce inseamna sa apeleze la un intermediar. Doar o parte dintre ei sint dispusi sa apeleze si acum la un agent imobiliar.

Ceilalti au impresia ca incearca cineva sa le ia o parte din banii pe care i-ar obtine“, a mai spus Maria Pitea. Aceasta a precizat ca tranzactiile care au loc pe piata din Tirgu Jiu nu sint foarte spectaculoase avind in vedere criza de locuinte. Clientii nu fac altceva decit sa-si schimbe apartamentele intre ei.

„Oamenii isi vind apartamentul si apoi cauta unul mai mic pentru a reduce costurile de intretinere sau mai pun niste bani ca sa-si ia altul mai spatios sau intr-o zona mai buna“, au spus agentii imobiliari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS