15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Micul dejun, cel mai bun obicei

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, lucru care este confirmat şi de un studiu recent. Potrivit acestuia, masa de dimineaţă este secretul din spatele unui stil de viaţă sănătos, fiind totodată elementul care determină calitatea alimentaţiei dintr-o anumită zi. Experţii în nutriţie sunt de părere că algerea cea mai bună pentru micul dejun o reprezintă cerealele integrale, acestea având capacitatea de a ne „convinge“ să nu ronţăim alimente dulci sau nesănătoase de-a lungul zilei. Studiul, efectuat de nutriţionista britanică Sigrid Gibson, a relevat că opţiunea cea mai sănătoasă pentru masa de dimineaţă este combinaţia de lapte cu cereale, aceasta reprezentând o excelentă sursă de calciu, fibre, proteine şi carbohidraţi. Echipa de cercetători condusă de Gibson a analizat 12.068 de dosare de alimentaţie obţinute de la Recensământul Naţional privind Nutriţia, ai cărui subiecţi au fost britanici cu vârste cuprinse între 19 şi 64 de ani. În urma procesării datelor a rezultat faptul că unul din cinci adulţi nu serveşte alimente solide la micul dejun, o treime dintre subiecţi preferau cerealele, în timp ce 45 la sută dintre respondenţi optau pentru un mic dejun care nu conţinea nici un gram de cereale. Ceaiul şi cafeaua s-au dovedit cele mai populare alegeri pentru masa de dimineaţă, aceste băuturi fiind consumate de 84 la sută dintre respondenţi. Următoarele alimente de pe lista de preferinţe pentru micul dejun au fost, în ordine, laptele, cerealele, pâinea şi fructele. Potrivit sondajului, femeile aleg în general să mănânce fructe la micul dejun, în timp ce bărbaţii preferă o masă copioasă, numai că, indiferent de alimentele alese, obiceiul de a mânca dimineaţa s-a dovedit un aliat pentru sănătate, fiind asociat cu un aport de grăsimi redus în decurs de 24 de ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU