15.6 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn bărbat băut și fără permis a intrat cu mașina în peretele unui bloc

Un bărbat băut și fără permis a intrat cu mașina în peretele unui bloc

Un bărbat băut și fără permis a intrat vineri cu mașina în peretele unui bloc din Deva. Acesta a declarat polițiștilor că nu el fusese la volan, ci proprietarul mașinii, care era și mai beat.

„Din verificările efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul de 37 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat valoarea de 0,73 mg/l, alcool pur în aerul expirat”, a precizat sursa citată.

Deoarece şoferul a declarat că nu el conducea autoturismul, ci proprietarul maşinii, un bărbat, de 30 de ani, din Deva, care avea permis de conducere, poliţiştii l-au testat şi pe acesta din urmă. În cazul lui, alcooltestul a indicat valoarea de 1,08 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au prelevat probe biologice din interiorul autoturismului pentru a stabili, cu certitudine, cine a condus maşina.

În urma verificării în bazele de date a autoturismului implicat în accident, poliţiştii au mai constatat că acesta are certificatul de înmatriculare suspendat, deoarece nu avea poliţa RCA, iar termenul pentru Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) fusese depăşit.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului.

Citeşte şi: Șofer cu permisul suspendat, prins conducând drogat, cu 161 km/h

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS